תקווה מהולה בחשש ! הביעו מפגיני מחאת נס ציונה אמש.

$(function(){})

ערב של תקווה בנס ציונה:
מאות מפגינים הגיעו במוצאי שבת לצומת הדמוקרטיה, בדרישה לקיום עסקה כוללת, הפסקת המלחמה והחזרת כל החטופים.

שלושת הדוברים היו:
עו"ד נאוה רוזליו, ממובילות המחאה ומייסדת "משמרות הבושה".
עו"ד איילת השחר סיידוף, מייסדת "אמהות בחזית".
יואב פורת, פעיל בקבוצת "חיילים למען החטופים".

הזמר ז'קו חזן דיבר ושר וסיים את הערב בשירת התקווה.

צילום: ראובן להב

צילום: ראובן להב

למעלה- הזמר ז'קו חזן. למטה- המנחה טוביה בסקינד

צילום: ראובן להב

צילום: ראובן להב

נאומה של: איילת השחר סיידוף.
״אנחנו הולכים לחודש מורט עצבים , זה זמן מכריע, על רקע העסקה המופקרת, פירורי החסד אשר נפרסים על 42 ימים ומשאירים מאחור עוד 66 חטופים.
זו עסקה ששולחת אותנו לעוד מערכה מיותרת עד העסקה הבאה, עם עוד נופלים וחטופים מתים. ברור לכולם שצריך ואפשר לסיים את המלחמה היום ולהחזיר את כולם בפעימה אחת.

אך במשחקי ההפקרה של נתניהו וממשלתו הזדונית, הכל כשיר בשם אותה מטרה מקודשת – היציבות השלטונית. בימים אלו, אנו עדים לניסיונות החוזרים ונשנים של החרדים לחוקק חוק השתמטות, בכוח מעל הראש של כולנו. לשם כך מינו את כץ שיכשיר סרבנות חרדית, וכל זה כאשר אנחנו כבר כמעט 500 ימים במצב מלחמה.

אבל זה נגמר! לא יהיה חוק השתמטות. לראשונה, הרשו לי לשתף אתכם שהשבוע חרדים הופכו עריקים, הלחץ עבד וצהל החל להוציא צווים . כי למאבק של האימהות בחזית שיצאנו בשם השיוויון, ושהחל בכלל …

צילום: ראובן להב

נאומה של נאוה רוזוליו !

"יש סיכון אמיתי שהממשלה הזו תכשיל את השלבים הבאים של העסקה או תמצא דרך אחרת להמשיך את הלחימה ולהרחיב אותה לזירות נוספות, כדי שלא יצטרכו להחזיר את המנדט לבוחר, כפי שעשתה בכל שלב מאז תחילת המלחמה.
הם לא רוצים לסיים את המלחמה, הם לא רוצים להחזיר את החטופים, הם רוצים מלחמת נצח ושלטון נצח.
הנה, רק אתמול הבובה של נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, שחרר ממעצר מנהלי פעילי טרור יהודי בניגוד לדעת השב"כ. בנוסף, הממשלה החליטה להוסיף את "הגברת הביטחון" בגדה כאחת ממטרות המלחמה.
ממשלת ישראל עצמה מגשימה לחמאס את החזון: חיבור גזרות עזה והגדה, והבערת הגדה, שתאפשר לכל הצדדים הפוגעים בישראל להצית מחדש את אש הטרור והמלחמה.
לצד זה כמובן יתנו עוד שוחד לסחטנים הקואליציוניים: עוד עשרות מיליוני ש"ח ל"מרכיבי הביטחון באיו"ש" דרך משרדה של שרת ההתנחלויות אורית סטרוק, ותגבור כוחות בגדה ממש כמו ב-6/10 (ועם אילו חיילים בדיוק? האם יש לנו חיילים מיותרים למלחמות מיותרות? ובפרט בזמן שממשלת חיסול ישראל נאבקת כדי להעביר את חוק ההשתמטות).

אז דווקא עכשיו, אחרי שיצא לדרך שלב א' בהסכם החזרת החטופים, תפקידנו כציבור הוא להמשיך להילחם ביתר שאת, ולדרוש את השלמת ההסכם - עד שיחזור אחרון החטופים הביתה, ועד שיהיה סוף למלחמה המחרידה בעזה.
המאבק הציבורי שלנו הכרחי, מציל חיים, אך הוא לא מספיק. בלי ששומרי הסף יבצעו את תפקידם באומץ ובמקצועיות - ממשלת הזדון תמצא דרך להפר את ההסכם.

ראשי מערכת הביטחון: עשו כל שאפשר כדי לשמור על שקט בגדה. פעלו ללא מורא מול פעילי טרור, בין יהודים ובין שאינם יהודים.
ראשי מערכת המשפט, בג"צ, היועמ"שית - אל תתנו לממשלה להאיץ את מהלכי ההפיכה בחסות הקשב הציבורי והתקשורתי שיופנה למימוש ההסכם להחזרת החטופים. אל תתנו להם לבצע השתלטות פוליטית על הועדה לבחירת שופטים, או למנוע את מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון.
שופטי המחוזי הדנים בתיקיו הפליליים של הנאשם בנימין נתניהו: אל תתנו לו למסמס את עדותו בחסות העסקה.
הרמטכ"ל הרצי הלוי; היועמ"שית גלי בהרב מיארה - אל תתנו למכונת הרעל ולמאפיה השלטונית של נתניהו להלך עליכם אימים, במטרה לסלקכם מתפקידכם. במיוחד בימים אלו - עמדו איתן על המשמר.

הם ינסו להרתיע אותנו, הם ינסו לרפות את ידינו, הם ינסו לייאש ולהתיש אותנו. גם אותנו, הציבור.
הם חושבים שהציבור עייף, הם חושבים שהם יכולים להמשיך בשלהם – אבל הם טועים!
אנחנו כאן, ואנחנו נמשיך להיאבק!
אנחנו כאן כדי להזכיר לכל מי שנמצא בממשלה הזו: המדינה הזו לא שלכם!
היא של כולנו – חילונים, דתיים, ערבים, יהודים, נשים, גברים – כולנו!"

צילום: ראובן להב

נאומו של יואב פורת:

אני רוצה להגיד לכם תודה רבה שאתם יוצאים כל שבוע להשמיע את קולם השפיות, להביע תמיכה במשפחות החטופים, לא נכנעים לייאוש ולציניות השוטפת אותנו יום-יום מצד הממשלה והעומד בראשה.

קוראים לי יואב פורת אני בן 42, אב לשתי ילדות גומא וארבל ונשוי לדורון. אני מהנדס חילוץ בפיקוד העורף ובשנה וחצי האחרונות שירתתי מעל 130 ימי מילואים, בסדיר שירתתי ביחידה של מודיעין קרבי.

לאחרונה הצטרפתי לארגון "חיילים למען החטופים". 

מטרתנו היא לצייר את הקו האדום שנחצה על הממשלה פעם אחר פעם. מצד אחד כחיילים יש לנו מחוייבות להתייצב כשקוראים לנו, וכך עשינו! מצד שני יש לנו מחוייבות, כאזרחים, הורים ובני אדם, לא לעמוד מנגד כאשר עוול נעשה והקו האדום של המוסר והערכים נחצה.

שמתם לב לשם הארגון: "חיילים למען החטופים"! האם יש אבסורד גדול מזה?! איך הגענו למצב שחיילים ואזרחים וקבוצות שונות בעם פועלות למען שחרור החטופים, אבל המדינה - הממשלה, הכנסת וראש הממשלה פועלים בציניות שאין כדוגמתה בניגוד לרצון של העם??!

 כולנו כאן רוצים להבטיח לילדות וילדים שלנו עתיד טוב יותר. עתיד בעולם שמבוסס על ערכים ועקרונות. אני רוצה להעביר היום מסר של אופטימיות! מסר של תקוה! מסר של עמידה איתנה בערכים שעליהם גדלנו! – ערכים שהם הבסיס לכל חברה מתוקנת! ערכים שאותם לומד ולהם מתחייב כל חייל וחיילת בצבא ההגנה לישראל!

הערב, אני עומד כאן מתוך כאב ותסכול עמוק.

נכון, יש עסקה על הפרק והלוואי שכל חטוף יחזור לביתו בהקדם. אבל אנחנו צריכים לשאול, מהי המדיניות ההנהגה מה מניעים מה הערכים שחרורם הממשלה פועלת?? 

התשובה היא שהממשלה פועלת בלי דרך בלי חזון ובלי תקווה הכול מתוך ציניות

של כניעה לכוח חיצוני - היום טראמפ, אתמול שלמות הקואליציה ומחר מי יודע?!

איפה אנחנו בתוך זה?!

אנחנו מוחים נגד מדיניות הממשלה, שממשיכה לפעול לפי סדרי עדיפויות שלא מייצגים את רצון העם והערכים שעליהם גדלנו ועל בסיסם נבנתה המדינה והחברה בה אנו חיים.
הפעולות או יותר נכון – חוסר הפעולות – למען השבת כל החטופים והחזרת התושבים לבתיהם, הן כישלון מוסרי ממדרגה ראשונה! משרתי המילואים והסדיר, אזרחים בחזית ובעורף, בעלי עסקים - נמצאים בקריסה והמדינה מקדמת חוקי השתמטות! ואלימות נגד מפגינים! האנשים שאמורים לייצג אותנו מראים לנו ולילדינו דוגמא של שחיתות, עבריינות, מקדמים תרבות של שקר, הסתרה והתחמקות מאחריות! האם זו הדוגמא שילדינו צריכים?! האם זהו בסיס נכון לחברה מתוקנת?!

כשאנחנו לובשים מדים, אנחנו מתחייבים לערכים שמנחים את דרכנו – ערכים כמו אחריות, אמינות, טוהר הנשק, ויותר מכול – רעות.

אני רוצה לצטט מתוך ערכי צה"ל:

אחריות: "החייל יראה עצמו שותף פעיל בהגנה על ביטחון המדינה, אזרחיה ותושביה... כשהוא נכון לשאת באחריות לתוצאות פעולותיו."
היכן האחריות של ההנהגה? האחריות לא מסתיימת רק בלחימה – היא כוללת גם את החובה לעשות כל שביכולתה למען החזרת החטופים. היא כוללת גם התבוננות בתוצאות המעשים של ההרג וההרס בעזה, בגדה ובבתי הכלא שלנו. לנו כחיילים יש אחריות, אבל להנהגה שלנו לא?! זה הגיוני?

אמינות: "החייל יציג דברים כהווייתם... ויפעל כך שרעיו ומפקדיו יוכלו לסמוך עליו בביצוע המשימות."

האם הצבא פועל בשקיפות? האם הממשלה פועלת בשקיפות? למה החייל הלוחם בקצה מחוייב באמינות כאשר הקברניטים מראים דוגמא מושלמת של תרבות שקר, הסתרה וכזבים?!
טוהר הנשק: "החייל ישתמש בנשקו ובכוחו לביצוע המשימה בלבד, אך ורק במידה הנדרשת לכך... ויעשה כל שביכולתו למנוע פגיעה בחייהם, בגופם, בכבודם וברכושם."
האם תתכן בכלל הקפדה על טוהר הנשק כאשר מנוהלת לחימה ללא תכלית וללא מטרה? פעם אומרים לנו ציר נצרים ופעם פילדלפי ואז בא טראמפ וכלום לא חשוב, האם אנחנו יכולים להמשיך לעצום עיניים ממעשים של פגיעה בחיי אדם ורכוש שאינם לצרכי מלחמה?! האם אנחנו יכולים וצריכים לעמוד מנגד כדי לשרת הנהגה מושחתת וצינית?!

והערך הכי חשוב לדעתי עליו נכתבו שירים ומור"קים רבים

רעות: "החייל יפעל מתוך אחווה ומסירות לחבריו לשירות... חרף כל סכנה וקושי, עד כדי חירוף הנפש."
רעות היא לא רק מילת מפתח. היא חובה מוסרית. חובה שדורשת מאיתנו כחברה לפעול למען אבינתן, גלי וזיו, דוד, אריאל, אלקנה, אלון, ואיתן – ועוד רבים וטובים הם לא לבד, ואנחנו לא נשכח אותם.

אני, כאב, שואל את עצמי איזה מסר אנחנו מעבירים לילדים שלנו? האם הן רואות חברה שמכבדת ערכים ומוסר?
אני רוצה שהן יגדלו במדינה שבה המילים "אחריות", "רעות", ו"טוהר הנשק" אינן רק מילים על דף, אלא עקרונות שמכתיבים את דרכנו.

אנחנו מוחים כאן היום כדי לדרוש מהממשלה:

    • סיום המלחמה והחזרת כל החטופים
    • שקיפות ואמינות

  • הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור הכול! עד השביעי באוקטובר וכל מה שקרה אחרי השביעי באוקטובר 

אני קורא לכל אחד ואחת כאן להמשיך לפעול בגזרתו, לפי יכולתו –
למחות, להשמיע קול, לחזק את המשפחות, ולדרוש את מה שמגיע לנו ולחטופים שלנו!

וקריאה אחרונה לממשלה בציטוט של עינב אמא של מתן שבוי בעזה:

עינב צנגאוקר: הפרת ההסכם וחידוש הלחימה זה גזר דין מוות לחטופים שיישארו מאחור. מי שלא יחזרו עכשיו לא ישרדו יותר. אני דורשת מנתניהו - צא לציבור. מגיע לציבור ולנו המשפחות לדעת מה הבטחת להם בחדרי חדרים. האם אתה מתכוון לעמוד בהסכם, לסיים את המלחמה ולהחזיר את כולם, או לא?".

נסיים בציטוט של שאול טשרניחובסקי:
"אדם הוא תבנית נוף מולדתו."
אבל גם אנחנו, במעשינו, מעצבים את הנוף שבו יחיו ילדינו. בואו נוודא שהוא יהיה נוף של תקווה, ערבות הדדית ורעות.

תודה רבה.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה