"מחירי הקרקע יורדים, לכל מי שרוצה לקנות דירה – אני ממליץ להתאזר בסבלנות". התחזית של מנהל רמ"י
03.03.25 / 14:00
מנהל רשות מקרקעי ישראל: "מחירי הקרקע יורדים, לכל מי שרוצה לקנות דירה – אני ממליץ להתאזר בסבלנות". להלן עיקרי דבריו של ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל בריאיון לפרשנית המדינית דנה ויס בו הציג את עמדות רשות מקרקעי ישראל במגוון נושאים על שוק הנדל"ן בישראל:

"מחירי הקרקע יורדים, לכל מי שרוצה לקנות דירה – אני ממליץ להתאזר בסבלנות". התחזית של מנהל רמ"י, ינקי קוינט
ירידה במחירי הקרקע והדירות בישראל?
קוינט הציג נתונים על ירידת מחירי הקרקעות: "פרסמנו מדד ביחד עם הלמ"ס. מחירי הקרקעות ירדו ביותר מ-20 אחוזים. הוצאנו את המכרז בשדה דב, מחירי הקרקע שם ירדו ביותר מ-40 אחוזים. אני מקווה שעד סוף החודש נוציא עוד 2400 יחידות דיור בשדה דב ואני מאמין שהמחירים ירדו עוד יותר". הוא הוסיף: "אם מישהו קנה קרקע ליח"ד בשדה דב בפחות מ-1.8 מיליון ₪ ואתמול אותו אדם שילם 2 מיליון ₪ קרקע ליחידת דיור ברמת גן, האם את חושבת שהוא ימשיך לשלם 2 מיליון ₪ לאותה יחידת דיור ברמת גן? או עכשיו הוא ישלם 1.5 מיליון ₪ או 1.4 מיליון ₪? ושוב בהתאמה לערים כמו רחובות או ראשון לציון ושדרות. אין ספק שמחירי הקרקע יורדים".
עוד נס ציונה נט
מסע מצולם בכביש ההפקרה. ביקור במיצג נובה, באנדרטה לזכר התצפיתניות בעוטף ועוד אנדרטאות בכביש 232.
על מחירי הדירות אמר: "כל האקרובטיקה שנעשית כדי להציג את זה אחרת היא סך הכל איזה משחק מספרי מצד הקבלנים. מספר הדירות שלא נמכרו עולה במהלך השנים. אנחנו היום עם למעלה מ-70 אלף יחידות דיור לא מכורות".
הוא הוסיף על עמדת הקבלנים: "יש לך ספק שכולם מדברים מפוזיציה? הקבלנים בצדק מבחינתם מנסים להציג איזה משבר. אני ממליץ לכל מי שחשב לקנות דירה מחר בבוקר לחכות קצת - תחכו קצת אין ספק שהם יורידו את המחירים תתאזרו בסבלנות".
תוכנית "מחיר מטרה"
קוינט המשיך להביע את תמיכתו בתוכנית הדיור המסובסד: "אנחנו לחלוטין בעד המשך תוכניות הדיור המסובסדות. עמדתי שתוכנית מחיר מטרה צריכה להימשך. אנחנו נעלה את ההצעה בעניין לדיון במועצת מקרקעי ישראל. תוכנית מטרה שנתנה פיתרון דיור למעלה מ-120 אלף זוגות צעירים מחוסרי דיור – תמשיך. אני מאמין כשזה יגיע לשולחנו של שר האוצר אז הוא יאשר את ההחלטה". לדבריו, "סוף החודש יש ישיבה של מועצת מקרקעי ישראל וזה יעלה בישיבה הקרובה".
שיווק קרקעות ומכרזי ההשכרה לטווח ארוך
על היקף שיווק אמר קוינט: "אנחנו כל שנה שיווקנו כ-60-70 אחוזים למעלה מהיעד שהוגדר לנו על ידי הממשלה". בעניין מכרזי הדיור להשכרה לטווח ארוך התייחס לסוגיית קביעת המדיניות הקניינית: "אנחנו סבורים שפורום כמו וועדה מחוזית תל אביב אינה יכול לקבוע מדיניות. לדעתנו זה צריך להיקבע במועצת מקרקעי ישראל או בפורום כמו המועצה הארצית לתכנון ובנייה. בנוסף אנחנו שנכון שזה יקבע על כלל הקרקעות לא רק על קרקעות מדינה."