לקראת חודש האישה הבינאלומי נחשפים נתוני ההטרדות המיניות במוסדות להשכלה גבוהה

$(function(){setImageBanner('341be639-ec4a-4c49-aea9-ac996d79deef','/dyncontent/2025/2/2/49d19575-f76a-4ae0-9676-57f82f544068.gif',18877,'300100 ואסטאפ שלנו',525,78,false,46089,'Image','');})

לקראת יום האישה הבינלאומי שימו לב לנתונים של הרשות לקידום מעמד האישה -במשרד לשוויון חברתי חושף נתונים קשים; הרשות לקידום מעמד האישה פרסמה היום את הדו"ח השנתי בנושא הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה ועל-תיכוניים לשנת תשפ"ג (2022-2023).

ברכות תמונות ציטוטים יום האישה הבינלאומי 2025

המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה חושף: הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה: 80% מהקורבנות - נשים


האם האקדמיה בטוחה לנשים? דו"ח חדש של הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי חושף נתונים קשים; הרשות לקידום מעמד האישה פרסמה היום את הדו"ח השנתי בנושא הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה ועל-תיכוניים לשנת תשפ"ג (2022-2023).


הדו"ח המתפרסם הוא חלק מהעשייה של הרשות לקידום מעמד האישה בתופעת האלימות כנגד נשים. כזכור, בחודש נובמבר האחרון הרשות לקידום מעמד האישה השיקה קמפיין מיוחד בנושא האלימות כלפי נשים ברשתות החברתיות. עוד באותו חודש, העלתה הרשות לקידום מעמד האישה יחד עם הלמ"ס את המחוון (דשבורד) אלימות מגדרית. פעילויות המצטרפות לשלל העשייה המציבה את הרשות לקידום מעמד האישה בחוד החנית של העשייה למען הנשים בישראל.

הזוג השמיני של חתונמי 2025: טקס החתונה של אופיר ואולה חתונה ממבט ראשון


ברשות לקידום מעמד האישה מציינים כי הרשות פועלת בשלושה תחומים עיקריים בנושא מניעת הטרדות מיניות במל"ג ובעל תיכונים:

הראשון, פרסום דו"ח שנתי המאגד את כלל הנתונים שהוגשו על ידי כלל המוסדות. תוך שיח ישיר על מנת לסייע בהכנת הדו"ח והגשתו. זו השנה החמישית שבה הרשות מפרסמת את הדו"ח השנתי. פעולה נוספת אותה מבצעת הרשות הוא ניהול צוות שותפים המורכב מהמועצה להשכלה גבוה- מל"ג, משרד החינוך, מה"ט- המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע, הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בכנסת ומשרד התרבות והספורט. התחום השלישי הינו הפעלת תכנית הכשרה ייעודית ביחד עם השותפים לממונות ולממונים על הטרדות מיניות במוסדות במטרה להקנות כלים, לעלות למודעות ולמגר את תופעת הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה ועל תיכוניים.

ברכות ליום האישה הבינלאומי 2025 תמונות וגלויות מקוריות, שירים והעצמה נשית


לכתיבת הדו"ח היו שותפים: המועצה להשכלה גבוה- מל"ג, משרד החינוך, מה"ט- המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע, הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בכנסת ומשרד התרבות והספורט.


הדו"ח מצביע על נתונים חשובים בטיפול בתופעת ההטרדות המיניות: בעוד ש-82.5% מהמוסדות הגישו דיווח כנדרש, 37 מוסדות לא הגישו דיווח כלל. מתוך 345 פניות שהתקבלו, 80% הוגשו על ידי נשים, כאשר 87% מהנילונים הם גברים. כל המוסדות שדיווחו כי מינו אחראיות למניעת הטרדה מינית, אך ישנם מוסדות שבהם האחראיות עברו הכשרה לא מספקת.


80% מהתלונות הוגשו על ידי נשים, 10% על ידי גברים, ו-10% ללא ציון זהות מגדרית. 258 מהפניות הוגשו על ידי סטודנטים וסטודנטיות.


אמצעי הטיפול הבולטים כללו בירור פרטים נוספים, שיחות הבהרה, הדרכות ואזהרות:
74 תלונות נקבעו כלא-הטרדה מינית, ב-77 מקרים ננקטו צעדי משמעת ו 4 תלונות הועברו לטיפול משטרתי
לצד זאת מציינים ברשות לקידום מעמד האישה כי חל שיפור בטיפול בהטרדות מיניות כנגד נשים במוסדות להשכלה הגבוה בישראל כאשר מעיון בדו"ח הקודם שפורסם לשנת תשפ"ב (2022-2021) עולה שמספר התלונות עמד על 447 תלונות. ואילו בדו"ח שהתפרסם עתה מספר התלונות עומד על 345 תלונות. מדובר על ירידה של כ-23% בכמות התלונות מהתקופה המקבילה.

מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, מירב שטרן אמרה 

ציטוטים מעוררי השראה ליום האישה הבינלאומי. תמונות וברכות להורדה חינם

"הירידה של 23% במספר התלונות מעידה על התקדמות מסוימת, אך העובדה ש-80% מהקורבנות הן נשים מחדדת את הצורך בהמשך פעילות אינטנסיבית. הרשות לקידום מעמד האישה פועלת במספר מישורים - החל מהכשרת האחראיות למניעת הטרדה מינית, דרך שיתופי פעולה עם המוסדות האקדמיים ועד פרסום דוח שנתי."

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה