מכון ויצמן למדע מצטרף לשותפות טלסקופ הענק "מגלן", בראש סדר העדיפויות למדע ברחבי העולם

$(function(){setImageBanner('3484c985-4d4b-4a82-88ee-4da4e8d36a2e','/dyncontent/2024/4/9/b5b9f9d8-a5a8-4906-aa60-6d67d84f5336.jpg',17348,'הופעות ליין עד 0707',525,78,false,45919,'Image','');})

מכון המחקר הנודע מרחובות יקדם את הטלסקופ החזק ביותר בעולם, ויחזק את השאיפה הבינלאומית לראות רחוק יותר לחלל עם יותר פרטים מאי פעם. בכך הצטרף המכון לקונסורציום הבינלאומי של אוניברסיטאות ומוסדות מחקר מכובדים הבונים את טלסקופ הענק "מגלן".

https://pixabay.com
מכון ויצמן למדע מצטרף לשותפות טלסקופ הענק "מגלן", בראש סדר העדיפויות למדע ברחבי העולם

ב-14 בספטמבר 2021, תאגיד GMTO בירך את מכון ויצמן למדע על הצטרפותו לקונסורציום הבינלאומי של אוניברסיטאות ומוסדות מחקר מכובדים הבונים את טלסקופ הענק "מגלן". השותפות החדשה מחזקת כי השלמת הטלסקופ הקרקעי הגדול והחזק בעולם והיא בראש סדר העדיפויות של הקהילה המדעית העולמית. היכולות חסרות התקדים של טלסקופ הענק מגלן יחד עם המומחיות המדעית המובילה בעולם של מכון ויצמן למדע והמשאבים באסטרופיזיקה יחוללו מהפכה באופן שבו האנושות מבינה את היקום ואת מקומנו בו.

מקור סקופר
"הצטרפות לקונסורציום GMTO היא קפיצת מדרגה עצומה עבור מכון ויצמן למדע", אמר פרופ' אבישי גל-ים, דיקן הפקולטה לפיסיקה במכון ויצמן וראש המכון לחקר חלל ואופטיקה על שם אנדרה דלורו. "זוהי זכות להצטרף לצוות גלובלי בחזית המחקר האסטרופיזיקאי, שיאפשר לנו להאיץ את יכולות המצפה שלנו, לפתח מכשירים שיעלו את הדרך שבה צוותי האסטרופיזיקה המובילים בעולם חוקרים את היקום ולחלוק מומחיות עם השותפים המובילים בתחום האסטרופיזיקה".


"הצטרפותו של מכון ויצמן למדע היא ניצחון ענק עבור הקונסורציום הבינלאומי שלנו", אמר וולטר מאסי, יו"ר מועצת המנהלים של תאגיד GMTO ולשעבר ראש הקרן הלאומית למדע של ארצות הברית. "אנחנו פשוט התחזקנו ומסוגלים יותר. כעת אנו קרובים צעד אחד לכיוון המראות הגדולות בעולם לעבר השמים ולחשוף את צפונות היקום".


מכון ויצמן למדע הוא מוסד מחקר רב תחומי מכובד מישראל. מרכז נלה וליאון בנוזיו לאסטרופיזיקה מקדם מחקר כמעט בכל היבטי האסטרונומיה, ומרחיב את יכולות המחקר של טלסקופ מגלן הענק על ידי ניצול צוות האסטרופיזיקאים המצטיין של המרכז ונהנה מחדשנות ישראלית ידועה. לפני שהצטרף רשמית לתאגיד GMTO, סגל במכון ויצמן למדע סייע בפיתוח אחד המכשירים המדעיים הראשונים לטלסקופ, ספקטרוגרף שנועד לחקור כוכבי לכת דמויי כדור הארץ סביב כוכבים סולאריים. מכון ויצמן למדע, המבוסס על הובלת המכון באסטרופיזיקה, פיזיקת החלקיקים ועיצוב משימת החלל, שואף לספק רמות חדשות של תובנות בשאלות המרכזיות של הפיזיקה הבסיסית, תוך תרומה ליישומים מעשיים רחבי היקף. טלסקופ הענק מגלן הוא קריטי ליוזמה.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה