שעריים מרמורק האיחוד הבלתי אפשרי מצד אחד ומצד שני בלתי נמנע. צפו בווידאו האם היריבות תהפוך לאיחוד שיציל אותן?.
16.07.26 / 15:20
אחרי עשרות שנות יריבות מרה, מכבי שעריים והפועל מרמורק מתאחדות לקבוצה אחת. אורי לוי יצא לבדוק את תחושות האוהדים בשטח ושאל האם הצעד ההיסטורי הזה, שמסיים עידן של איבה, מסמן תחילתו של פיוס חדש גם ברמה רחבה יותר.
שעריים מרמורק האיחוד הבלתי אפשרי מצד אחד ומצד שני בלתי נמנע. צפו בווידאו האם היריבות תהפוך לאיחוד שיציל אותן?.
איחוד היסטורי ברחובות: האם היריבות הספורטיבית הגיעה לסופה?
בעולם הכדורגל המקומי, שבו היריבות בין מכבי שעריים להפועל מרמורק נחשבת לאחד המאבקים היצריים והארוכים ביותר, מתרחש אירוע שנראה עד לא מזמן כבלתי אפשרי. אחרי עשורים של איבה גלויה, טינה עמוקה ומתח בלתי פוסק בין שני המחנות, מתגבש מהלך דרמטי של איחוד בין המועדונים.
בכתבה ששודרה בחדשות שישי, אורי לוי יצא לשטח כדי לשמוע את קולות האוהדים והדמויות המרכזיות בשני הצדדים. המפגש הזה חושף את התחושות המורכבות בקרב הקהל – בין הסתייגות נוסטלגית ליריבות לבין הבנה שייתכן ומדובר בצעד הכרחי להישרדות וצמיחה.
בלי טובות ובחינם - כך תאתרו כספים אבודים, כספי נפטרים וחשבונות בנק ישנים
מרוני מוסקוביץ דרך יורם אורנשטיין וניר לוין - לא לתימנים בלבד - מרמורק ושעריים
האירוע המקומי, שכולל את השקת האיצטדיון החדש ברחובות ואיחוד שתי הקבוצות המתילוגיות של העיר, הפועל מרמורק ומכבי שעריים, מעורר הדים רחבים יותר, כאשר הכתבה מעלה תהייה מרתקת: האם הפשרה המפתיעה הזו בין יריבים מושבעים בתוך עיר אחת יכולה להוות סוג של "משל" או סימן לשינוי רחב יותר? בדומה לשאלות שעולות לעיתים לגבי פיוס בזירות מורכבות בהרבה, הכתבה בוחנת האם אנחנו עדים לפתח של עידן חדש, כזה שבו היגיון של שיתוף פעולה מחליף את דפוסי היריבות הישנים.
ואיך אפשר בלי להזכיר את חנן עדני ז"ל הוא דמות מזוהה ודומיננטית ביותר בהפועל מרמורק, ששימש כיושב ראש המועדון במשך עשרות שנים. עדני, שנחשב לאחד האנשים החזקים והשנויים במחלוקת בכדורגל הישראלי בליגות הנמוכות, הוביל את הקבוצה בתקופות סוערות. דמותו מזוהה עם היריבות העזה מול מכבי שעריים, והוא נותר סמל מובהק למעורבות רגשית וניהולית רבת שנים בעיר רחובות.
לערבב זמן עם מים - האיחוד בין מרמורק לשעריים
השרעבים נגד הצנענים מה ההבדל בין שעריים למרמורק?.
מרמורק (נוסדה ב-1926): הוקמה על ידי עולים יוצאי צנעא שבתימן, שהתיישבו בתחילה במושבה רחובות והקימו את השכונה כיישוב עצמאי. הקהילה שימרה מאפיינים תרבותיים מובהקים של יהדות צנעא.
דקל שפל צמרת - הקשר של מרמורק למושבה כינרת והגירוש לרחובות
עם הגעתם ארצה, רבים מבני הקהילה שהתיישבו במרמורק (יוצאי צנעא) הופנו בשנותיה הראשונות של השכונה לעבודה חקלאית במושבות העמק ובסביבות הכנרת. עבודה זו היוותה עבורם מקור פרנסה מרכזי בשנים המוקדמות, ורבים מהם צברו חוויות חיים משמעותיות, שלעיתים שולבו בסיפורי המורשת של משפחות השכונה ובתרבותה, כחלק מהשתלבותם בהתיישבות החלוצית בארץ ישראל. אך לבסוף הודרו מאדמות כינרת והונו להתיישבות בשכונת מרמורק.
שעריים (נוסדה ב-1909): הוקמה מוקדם יותר על ידי עולים מקהילת שרעב (דרום תימן). הקהילה משכונה זו הפגינה מנטליות ומסורות שונות במעט מאלו של יוצאי צנעא, מה שיצר לאורך השנים הבחנה חברתית ותרבותית ברורה בינן לבין שכנותיהן, הבחנה שבאופן היסטורי התבטאה גם בעולם הכדורגל המקומי.


