שלושת אמני הפסנתר מנס ציונה שכבשו את הבמה בתחרות "פסנתר לתמיד".
24.12.25 / 17:31
בזמן שחג החנוכה מילא את הרחובות באור, באולם "מונארט" באשדוד נדלקו אורות מסוג אחר – אורות הבמה של תחרות "פסנתר לתמיד" 2025.
התחרות ה-17 במספר, שהפכה מזמן לאבן הראשה של עולם המוזיקה הקלאסית לצעירים בישראל, אירחה השנה מספר שיא של 138 פסנתרנים מוכשרים. אך מעבר לווירטואוזיות הארצית, הסיפור האמיתי עבורנו הוא הייצוג המרשים של נס ציונה, שהוכיחה שוב שהיא מעצמה תרבותית של ממש, עם ייצוג גבוה פי כמה מחלקה באוכלוסיה !
קבלו את: רומי שני, דני דבורקין ואנדרי גושצ'ין מנס ציונה והריעו להם !

צלילים של ניצחון: הפסנתרנים מנס ציונה כבשו
את הבמה באשדוד
בזמן שחג החנוכה מילא את הרחובות באור, באולם "מונארט" באשדוד נדלקו אורות מסוג אחר – אורות הבמה של תחרות "פסנתר לתמיד" 2025.
התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים, המתקיימת בתמיכת משרד התרבות, נוסדה בשנת 2009 ע"י החברה העירונית לתרבות ולפנאי, מונארט מרכז תרבות והקונסרבטוריון העירוני "אקדמא" וקיבלה הוקרה גדולה במפת התרבות הארצית והבינלאומית. מטרת התחרות, לחשוף, לקדם ולעודד כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום הנגינה בפסנתר וליצור נקודת זינוק לדור הבא של הפסנתרנים בישראל
התחרות ה-17 במספר, שהפכה מזמן לאבן הראשה של עולם המוזיקה הקלאסית לצעירים בישראל, אירחה השנה מספר שיא של 138 פסנתרנים מוכשרים.
בתוך פסיפס רחב זה של כישרונות מכל רחבי המדינה, בלט השנה הייצוג של העיר נס ציונה, אשר שלחה אל קדמת הבמה שלושה נציגים בולטים שהפגינו יכולות יוצאות דופן וזכו להכרה משמעותית בדירוגי התחרות ובקונצרטי הזוכים המרכזיים
הנציגים של נס ציונה

רומי נבו – זוכה בדירוג גבוה והשתתפות בקונצרט זוכים (קטגוריית גיל 19–28)
רומי נבו, פסנתרנית בעלת בשלות מוזיקלית יוצאת דופן, ביססה את מעמדה כאחת ההבטחות הגדולות של הארץ וכמובן העיר, כמלגאית של קרן תרבות אמריקה-ישראל. היא משלבת טכניקה וירטואוזית עם עומק אומנותי. ואכן, בביצועה המרשים לקונצ'רטו של ראוול, הוכיחה רומי יכולת הבעה נדירה שזיכתה אותה בדירוג הגבוה ביותר בתחרות השנה.
רומי נבו, ילידת 2003, החלה את לימודיה בניו יורק בגיל ארבע, ולאחר מכן המשיכה את לימודיה אצל שרה טל בקונסרבטוריון הישראלי בתל אביב. לאחר מכן למדה אצל פרופ’ תומר לב באוניברסיטת תל אביב. מאז 2018 רומי זוכה בשיעורים וכיתות אמן של מאסטרו מארי פראייה במסגרת מרכז המוזיקה ירושלים. רומי הופיעה כסולנית עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית ירושלים ותזמורות רבות נוספות, תחת שרביטם של מנצחים מובילים בהם זובין מהטה ולהב שני. היא השתתפה בכיתות אמן עם פסנתרנים מהשורה הראשונה, וזכתה בפרסים ראשונים בתחרויות בארץ ובעולם. רומי השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים וזוכה במלגת קרן התרבות אמריקה-ישראל ברציפות מאז 2018.

דני דבורקין – זוכה בדירוג גבוה והשתתפות בקונצרט זוכים (קטגוריית גיל 19–28)
דני דבורקין הינה מוזיקאית בולטת המשלבת פעילות סולנית מרשימה עם שיתופי פעולה תזמורתיים, ביניהם הופעה עם התזמורת הסימפונית ירושלים. דני ידועה ביכולתה להתמודד עם רפרטואר מורכב ותובעני, כפי שהדגימה בביצוע הקונצ'רטו של פרוקופייב, עליו זכתה לשבחים רבים מהשופטים ולמקום של כבוד בקונצרט הזוכים המרכזי.
דני דבורקין, בוגרת הקונסרבטוריון ליד האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, בכיתתה של סבטלנה גרינשטיין. היא התחילה את לימודיה לתואר הראשון בכיתתו של פרופ' אסף זהר בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, ולאחר מכן אצל ד"ר רון רגב באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. זוכת פרסים בתחרויות "פסנתר לתמיד" באשדוד, תחרות קול המוזיקה לאמן הצעיר בירושלים, תחרות הקונצ'רטו לכלי מקלדת ע"ש שרון תבור פינץ 2021 ובפרסים בתחרויות נוספות מטעם האקדמיה. קיבלה פרס ע"ש מרינה בונדרנקו ואף זכתה במקום הראשון ובפרס חביבת הקהל בתחרות הקונצ'רטו ע"ש יאשה ביסטריצקי בכיתות האמן תל-חי. דבורקין אף זכתה במלגות הצטיינות של קרן התרבות אמריקה-ישראל ובמלגות מטעם עמותת "צפונות תרבות".
היא הופיעה כסולנית עם התזמורות הסימפוניות ירושלים וחיפה, סינפונייטה באר שבע, התזמורת הממלכתית של סנט פטרסבורג ועוד. דני שירתה במעמד מוזיקאי מצטיין בצה"ל וכעת משתתפת בתכנית המצוינות למוזיקה קאמרית ע"ש נזריאן.
ראו את דני מנגנת:
https://youtu.be/gU2IKmQjdcQ?si=QQKQ4h5x9w-ZdVgx
--------------------------------------------------------------------------
אנדרי גושצ'ין – פרס עידוד והצטיינות (קטגוריית גיל 15–17)
אנדרי גושצ'ין בן ה17 מייצג את הדור הבא והמבטיח של הפסנתרנים בנס ציונה. תחת הדרכתם של איגור פרצ'וק וטניה גרינשטיין, אנדרי מפגין התמדה והצטיינות מתמשכת לאורך השנים. זכייתו בפרס העידוד השנה על ביצוע האינטרמצו של שומאן מהווה הכרה בכישרונו הגולמי ובפוטנציאל הגדול הטמון בו להמשך דרכו האומנותית.
השותפים להצלחה
מאחורי כל תו מדויק וכל ביצוע עוצר נשימה על הבמה באשדוד, עומדת עבודה קשה ויומיומית של המורים המסורים והמשפחות התומכות. ההצלחה של רומי, דני ואנדרי היא עדות חיה למסורת הפדגוגית המפוארת של נס ציונה, ולמורים כמו איגור פרצ'וק וטניה גרינשטיין, שמלווים את הפסנתרנים הצעירים בנחישות ובאהבה גדולה למוזיקה. זהו ניצחון של קהילה שלמה המאמינה בחינוך למצוינות, ושל הורים שמעניקים לילדיהם את הרוח הגבית להפוך כישרון לאומנות גדולה.


