רצים לאורו: מאות השתתפו במרוץ לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל בין נופי ילדותו.

$(function(){setImageBanner('3c97178c-b3b9-461d-a499-3530d4873801','/dyncontent/2025/2/2/49d19575-f76a-4ae0-9676-57f82f544068.gif',18877,'300100 ואסטאפ שלנו',525,78,false,45989,'Image','');})

מרוץ לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל - ביום שישי האחרון, תחת שמי דצמבר המלטפים ובשיאו של חג החנוכה, התמלאו שטחי הטבע המקיפים את טירת שלום באנרגיה של זיכרון ותקווה. היה זה אירוע "רצים לאורו" – ריצה קהילתית לזכרו של רב סרן אופק בכר ז"ל, שהפגישה חברים מהבית, פקודים ומפקדים מהצבא, ותושבים רבים שבאו לחלוק כבוד ללוחם ולמנהיג שהיה חלק בלתי נפרד מנופה של נס ציונה.

משתתפי המרוץ בצילום קבוצתי

משתתפי המרוץ

רצים לאורו: מאות השתתפו במרוץ לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל בין נופי ילדותו

ביום שישי האחרון, תחת שמי דצמבר המלטפים ובשיאו של חג החנוכה, התמלאו שטחי הטבע המקיפים את טירת שלום באנרגיה של זיכרון ותקווה.

היה זה אירוע "רצים לאורו" – ריצה קהילתית לזכרו של רב סרן אופק בכר ז"ל, שהפגישה חברים מהבית, פקודים ומפקדים מהצבא, ותושבים רבים שבאו לחלוק כבוד ללוחם ולמנהיג שהיה חלק בלתי נפרד מנופה של נס ציונה.

המשתתפים יצאו לשני מסלולים של 5 ק"מ ו-2 ק"מ, שעברו בדיוק באותם שבילים בהם אופק נהג לטייל, להתאמן ולנשום את הטבע שכה אהב.

הריצה לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל, שאורגנה ביוזמת חבריו הקרובים ובשיתוף צוות "אקספרט נס ציונה" לאימוני כושר קרבי בהובלת המאמן שלומי מזרחי, לא הייתה רק פעילות ספורטיבית, אלא מסע בעקבות ערכיו של אופק – השאיפה למצוינות, החיבור לאדמה והרעות שחיברה בין כולם ל"חבורה עם אופק".

הילדים הינם תלמידים של רונית האם בעבר לשעבר המתאמנים באקספרט .

נקודת הסיום המרגשת הייתה ב"מצפה אופק", שם התכנסו הרצים מיוזעים ומחויכים אל מול הנוף הפתוח. לאחר שהתכבדו בכיבוד בריא ומזין, נערך מפגש סיכום אינטימי.   שלומי מזרחי, שהוביל את הפקת האירוע, שיתף בזיכרונות על חברו, ואמו של אופק, רונית בכר, נשאה דברים שחיברו בין גבורת המכבים של ימי החנוכה לגבורתם של לוחמי ימינו.

רונית האם עם שלומי שלומי מזרחי מאמן אקספרט, חברו של אופק ומוביל האירוע.

רונית דיברה על האור הייחודי של אופק – אור שלא עמד לבדו, אלא תמיד האיר יחד עם חבריו ופקודיו עד שהפך לאבוקה גדולה. היא תיארה אותו כמנהיג ששילב עוצמה צבאית עם רוח של אהבת אדם, "מכבי של ימינו", שבחייו ובמותו הגן על זהותו וביטחונו של העם. האירוע המוקפד והמרגש הסתיים בתחושה חזקה של שליחות: שגם אם הריצה הסתיימה, הדרך שסלל אופק תמשיך להאיר לרבים את המסלול.


 מתוך דבריה של רונית בכר, האם השכולה:

  • "כמה סמלי שערכנו ריצה לאורו של אופק בחנוכה – חג האור והגבורה. אופק האיר מאורו בכל דבר שעשה, והשאיפה למצוינות הפכה את חייו למלאי ערך."

  • "אורו של אופק לא היה בודד; הוא תמיד האיר יחד עם האחרים – חברים, פקודים ומפקדים – ויחד הם הפכו לאבוקה גדולה."

  • "אופק היה חבר אמת, הרפתקן ואוהב אדם, שפעל תמיד בצוות והפך את כולם ל'חבורה עם אופק' – תרתי משמע."

  • "החללים הם המכבים של ימינו. באופק היה משניהם – מנהיג צבאי עם רוח של רעות ואהבת העם והמדינה. נמשיך לרוץ לאורו."


רצים לאורו: מאות השתתפו במרוץ לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל בין נופי ילדותו3רצים לאורו: מאות השתתפו במרוץ לזכרו של רס"ן אופק בכר ז"ל בין נופי ילדותו

עדכונים שוטפים בזמן אמת לתושבי נס ציונה - כל ורק מה שחשוב וואטסאפ נס ציונה

תמונה ללא תיאור

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה