[object HTMLHeadingElement]

2.6 מיליארד דולר ! אקזיט דרמטי נוסף לחברה ישראלית והפעם אחת עם שותף מנס ציונה - אלון חורי.



נקסט אינשורנס הישראלית נמכרת ב-2.6 מיליארד דולר במזומן לענקית ביטוח אירופית ובוודאי תשמחו לשמוע כי אחד ממקימיה ומבעלי מניותיה העיקריים, הינו יזם סדרתי מנס ציונה - אלון חורי.

חורי שעבר בינתיים לתפקיד מרתק אחר, כשותף בכיר בקרן ההשקעות בהייטק Team8, חווה לפני שנתיים התקף לב, אשר שינה את נקודת מבטו על החיים והעתיד- לחלוטין.

ראו בהמשך:

יח"צ
יח"צ

אלון (במרכז) ושותפיו להקמת החברה. צילום: יח"צ
אלון (במרכז) ושותפיו להקמת החברה. צילום: יח"צ

2.6 מיליארד דולר ! אקזיט דרמטי נוסף לחברה ישראלית והפעם אחת עם שותף מנס ציונה - אלון חורי.

השבוע נתבשרנו כי קבוצת ארגו (ERGO), רוכשת את נקסט אינשורנס (NEXT Insurance) הישראלית ב-2.6 מיליארד דולר במזומן. 

נקסט אינשורנס הוקמה ב-2016 על ידי גיא גולדשטיין (המשמש כמנכ"ל), ניסים טפירו ואלון חורי, תושב שכונת ארגמן בנס ציונה ויזם סדרתי ומשקיע בחברות סטארט-אפ, שהחל את דרכו בתעשיית ההייטק בשנת 1998. 

 החברה מציעה מוצרי ביטוח מותאם, נגיש ודיגיטלי, לרבות ביטוח צד שלישי לעסקים קטנים, בהם היא מתמקדת וכן ביטוח עובדים וזאת באמצעות התשתית הטכנולוגית ופלטפורמת התמחור והחיתום הדיגיטלית הייחודית שלה.  כיום משרתת החברה למעלה מ-600 אלף לקוחות ומעסיקה כ-700 עובדים, בהם כ-200 במשרדיה בישראל ומרביתם בפאלו- אלטו שבקליפורניה.

מאז הקמתה, החברה הראתה צמיחה משמעותית, עם הכנסות של 548 מיליון דולר ב-2024. ולאחר מספר סבבי השקעות הגיעה לשווי שוק מוערך של כ4 מיליארד דולר, כך ששווי העיסקה בפועל נמוך בכ30% מהאומדן. אך יש לזכור כי מדובר ברכישה במזומן ולא בהקצאת מניות בחברה הרוכשת ויש לכך כמובן משמעות רבה.

ונשוב לשכננו הנס ציוני, אלון חורי . 

אלון נשוי למירב לירון - גלבוע  והם מגדלים ארבעה ילדים, בביתם שבשכונת ארגמן הנס ציונית.   אלון היה עד פרישתו לפני כשנתיים סמנכ"ל הטכנולוגיה בחברה אשר הינה למעשה חברת ביטוח שמתמקדת בביטוחים לעסקים קטנים ובינוניים בארצות הברית, ואותה הקים חורי יחד עם גיא גולדשטיין וניסים טפירו, ב2016.

החברה פועלת כחברת ביטוח מן המניין בשבע מדינות שונות בארה"ב. לפי פרסומים אחרונים, החברה מתקרבת לקצב מכירות שנתי של 80 מיליון דולר ב-2019 ומשרתת כ-80,000 לקוחות.

לפני שהקימו השלושה את נקסט אינשורנס, השלושה הקימו את חברת Check (צ'ק) שנמכרה ב-360 מיליון דולר לחברת Intuit (אינטואיט). 

חורי אמנם עזב כאמור את החברה לפני כשנה לטובת קרן ההשקעות בהייטק Team8, בה הוא שותף בין היתר עם רקפת עמינח-רוסק.  עם זאת, הוא נותר יועץ חיצוני לחברה ומחזיק בנתח נכבד ממניותיה.
אחד הגורמים לפרישתו, כך סיפר לאחרונה, שוב ל"כלכליסט" - היה התקף לב שחווה תוך כדי נסיעה בכביש 6 לפני שנתיים וחצי. ובמהלכו "עבר לצד האפל"... אך שב, עם תובנות חדשות. 
הקשיבו לו בפודקסט הבא:

כשפרש, כתב בדף הפייסבוק שלו:

אני מתרגש לשתף אתכם בצעד חדש במסע שלי! הצטרפתי ל-Team8 כשותף-מנהל, ואני הולך לקחת חלק משמעותי בהקמה ופיתוח של חברות חדשות במודל ה-Venture Creation של Team8 פינטק 
במהלך השנים הייתה לי הזכות לבנות חברות מהיסוד, עשיתי את כל הטעויות שכתובת בספר (וגם את אילו שלא) ושרדתי כדי לספר
עם הצטרפותי ל-Team8, אני מתכוון להשתמש בכל הניסיון והידע שצברתי כדי לזהות בעיות גדולות ומשמעותיות ולעבוד על ולידציה מוקדמת של רעיונות עסקיים. המטרה שלי היא לעזור ליזמים למצוא פתרונות חדשניים ולהגדיל את הסיכויים להצלחה של הסטארטאפים שאנחנו נבנה יחד.
בנוסף, אני הולך לעבוד על פיתוח אסטרטגיות צמיחה ושיווק אונליין עבור החברות החדשות, ולהשתמש בטכנולוגיות חדשניות מבוססות AI (יש לי מלא מה לספר בנושא , מבטיח לכתוב על זה בעתיד)
אני מאמין בפוטנציאל האדיר של ההון האנושי בישראל ורואה בזה לא רק הזדמנות עסקית, אלא גם שליחות ציונית שתורמת לחוסן ולפיתוח הכלכלי של המדינה במיוחד בימים המאתגרים שאנחנו נמצאים בהם (מאמין גדול בחזון של "על כל טיל שיורים לכיוונינו אנחנו צריכים להקים סטארטאפ חדש")
בהצלחה לאלון וחבריו - שותפיו !
 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות