[object HTMLHeadingElement]

אלוף בצלות ואלוף שום... מעשה שהיה בשני אלופים במילואים.



מן המפורסמות הוא שבנבחרת "הליכוד" אין הרבה בכירי מערכת הביטחון לשעבר. (אולי מפני שכולם הושחתו כידוע ע"י "קרן וקסנר"...)
השבוע שמענו שניים מהבודדים שכן שם מתבטאים בצורה מעניינת:
תחילה את האלוף במיל. יפתח רון טל פולט בשצף קצף בערוץ 14 אמירה מרושעת על תפקיד השב"כ לתפיסתו...(רדיפת סמולנים חתרנים ועקירתם מהשורש)
ולאחר מכן, שמענו את עמיתו, אלוף במיל. אליעזר מרום (צ'ייני), מעז לדרוש חקירה של "הקשר הקטארי" וקורא לציית להוראות בג"צ !
הפתעה, או שהכל מפוזיציה?..

ארכיון, שבת תרבות באר שבע
ארכיון, שבת תרבות באר שבע

זוכרים את ביאליק ו"אלוף בצלות ואלוף שום" שלו?

קבלו גירסה עדכנית... (סאטירה)

אלוף בצלות (הזוכה בכל החבילות..) 

אלוף במיל. יפתח רון טל.

נפתח ביפתח רון -טל (לשעבר רוזנטל ובמקור קיבוצניק, 2 חטאים שהצליח כנראה להשכיח ב"בייס"...). מי שהיה פעם אלוף, לא מהבכירים ביותר שעיקר פירסומו הציבורי נוצר רק כאשר הפצ"ר דאז מנדלבליט, ייחס לו כישלון ערכי עת קיבל החזרי הוצאות לכאורה שלא כדין ולבסוף זוכה לחלוטין ע"י הרמטכ"ל לשעבר אמנון ליפקין-שחק שמונה לבודק. 

 עוד לפני שיצא רשמית לאזרחות ב2006  מיהר לשתף בדעותיו הימניות והיותו נגד ההתנתקות  ואף טען כי צה"ל כשל במלחמת לבנון השניה כי עסק בהתנתקות והיה להוט לבצעה...  בעקבות כך קטע הרמטכ"ל דן חלוץ את חופשת הפרישה שלו ושחררו מהשרות. עד מהרה זהר כוכבו בציונות הדתית שם התמודד על תפקיד היו"ר מול הרב פרץ, ונכשל ולאחר מכן התמקם בליכוד. כאן עוררו דרגותיו רושם רב, מסתבר...  והוא הפך ל"מועמד לכל תפקיד" כמעט.  עד מהרה נתמנה כיהן ליו"ר הדירקטוריון של חברת נמלי ישראל משם דילג לתפקיד יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אחד הג'ובים המבוקשים והמרופדים במשק, אותו מילא כעשור.

מכאן דילג לכורסת יו"ר "מגדל", אך בתום כשנה פרש לאחר שהוא ושלמה אליהו, הבעלים לא ראו עין בעין. עד מהרה צורף כחבר דירקטוריון ל"ביג" והמשיך כמובן בפעילות בליכוד .

לאחר פרוץ המלחמה הפך לאחד מהפאנליסטים הבולטים בערוץ 14 וביוני 2024 נקרא לדגל ע"י נתניהו כדי שיחליף את משה אדרי מקים "מנהלת תקומה" לשיקום הדרום. 

רון טל החזיק את המינוי באויר עד 11/24 - חמישה חודשים, יען כי בנציבות לא אישרו לו להישאר במקביל חבר דירקטוריון ב"ביג" ואם היה מתפטר, היה מפסיד "בוכטה" גדולה של כסף בחבילת אופציות שהינו זכאי לקבל, אך טרם הגיע המועד..

הוא פנה ע"פ השמועה לנתניהו שיעזור, אך ללא הועיל וכך הותיר את המינהלת ללא יו"ר 5 חודשים (!)  עד שהחליט סופית במשתמע - להעדיף את הכסף... 

(גילוי נאות: ביני לבין רון טל יש דם רע, לאחר שהפר לפני למעלה מעשור הסכם בתקיעת כף לרכישת ביתי  ואף לא היתה לו את ההגינות המינימלית לבוא ולהתנצל, אלא העביר לי הודעה טלפונית..)

אלוף שום (שלא קיבל כמעט כלום)

אלוף במיל. אליעזר מרום (צ'ייני)

צ'ייני שפיקד בשעתו על חיל הים, זכה להכרה ציבורית אף הוא, דווקא שלא בטובתו. תחילה עת צולם מבלה במועדון חשפנות וננזף רשמית  ולימים, כששמו נכרך ב"פרשת הצוללות" ואף הוגש נגדו כתב אישום שבוטל בדיעבד ללא אשמה. 

צ'ייני לא נהנה מהרבה הזדמנויות וג'ובים כמו רון טל, בסך הכל נעשה ליו"ר רשות שדות התעופה, תפקיד בו לא האריך ימים וניסה כוחו בעסקים שונים. להבדיל.

גם הוא נצפה רבות באולפנים, כולל הערוצים 12 ו13 ובסך הכל לא נתפס כקיצוני במיוחד, אף כי היה ממובילי "הבטחוניסטים". והנה ביולי 24 נתבשרנו שהוא יהיה הפרוייקטור לשיקום הצפון !  שם שמחו, כי הוא דווקא נחשב לאיש ביצוע ובתחילה נוצר הרושם שיאפשרו לו למלא את התפקיד. אך עד מהרה, החלו בלשכת רוה"מ להצר את רגליו ואז הצטרף סער לממשלה ואלקין נהיה השר הממונה עליו, מה שהוביל עד מהרה לפיצוץ והוא התפטר.

להלן ציטוטים שלו מ"שבת תרבות" בבאר שבע השבוע:

"פרשת קאטרגייט- אחת החמורות בתולדות מדינת ישראל"

“אם אנחנו מפסיקים לציית לבג”ץ – זה הסוף של מדינת ישראל. אין מדינת ישראל אם ממשלת ישראל תגיד שהיא לא מקשיבה להחלטת בג”ץ”.

ועתה אותיר לכם להחליט האם ההבדל בין שני האלופים הינו אידיאולוגי או נובע מפוזיציה, בין זה שקיבל כמעט הכל, לבין זה שלא קיבל כמעט כלום..

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות