הויכוח סביב העברת ביה"ס "התומר". ד"ר ניצן אלמוג מעירנו מביעה עמדה ברורה ומנומקת נגד.
kolness1@gmail.com
10.04.25 / 19:18

תגים:
ביה"ס "התומר" נס ציונה
,
ד"ר ניצן אלמוג
את מאבק ההורים מלווה בהתנדבות ד"ר ניצן אלמוג, מרצה בכירה בחוג לחינוך וחברה, הקריה האקדמית אונו. חברת מליאה בועדת שפירא לבחינת הרפורמה בחינוך המיוחד. לשעבר יועצת המוסד לביטוח לאומי בנושא הנגשת ההשכלה הגבוהה. אמא לארבעה ותושבת העיר.
להלן דעתה המקצועית הברורה, נגד ההעברה. ולדבריה:
"את הסטודנטים שלי אני מלמדת שכשמעבירים שירות לאנשים עם מוגבלויות מלב העיר למקום צדדי זה נקרא #הדרה."

פייסבוק
הויכוח סביב העברת ביה"ס "התומר". ד"ר ניצן אלמוג מעירנו מביעה עמדה ברורה ומנומקת נגד.
בתמונה - אני בועדת שפירא, לפני שנה ממש. לא שהיו לי ציפיות מהועדה, אבל לשפל כזה לא חשבתי מעולם שנגיע.
כבר שבועיים שמתהפכת לי הבטן.
זה הולך להיות ארוך, חשוב שתקראו עד הסוף.
בוקר בהיר אחד, מתחילה לרוץ בעיר שלי שמועה לגבי רצון של העירייה להעביר את בי"ס התומר לחינוך מיוחד ממרכז העיר לשכונת טירת שלום המרוחקת - החלטה שהתקבלה בחדרים סגורים, בניגוד מוחלט לעקרון "שום דבר עלינו בלעדינו" המעוגן בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. לצערי בדומה להחלטות קודמות של העירייה בנושאי חינוך, רק שהפעם מדובר על קבוצה הרבה יותר מוחלשת של תלמידים ועל הורים שברובם אינם תושבי העיר.
מי שלא מכיר/ה את בית הספר התומר מדובר בבית ספר שהוא הרבה מעבר למבנה – זהו אקו-סיסטם חינוכי שהעירייה שלנו עיריית נס ציונה וגם משרד החינוך מאוד אוהבים להתגאות בו.
המיקום במרכז העיר מאפשר לתלמידים בבית הספר, מגיל 6-21:
תרגול יומיומי של עצמאות בתחבורה ציבורית, הגעה רגלית לבנק, דואר, חנויות וסופרמרקטים - חלק הכרחי מתוכנית הלימודים להקניית כישורי חיים. שילוב תעסוקתי בבתי ספר ובמקומות עבודה בסביבה שהתלמידים יכולים להגיע אליהם עצמאית ברגל וגם שיתופי פעולה יום-יומיים עם בית האזרח הוותיק והקהילה הסובבת, שיתופי פעולה שמנהל בית הספר הקודם והמנהלת הנוכחית עמלו עליהם שנים רבות.
המעבר לשכונה צדדית נטולת שירותים ותחבורה ציבורית מספקת יהרוס את העצמאות שהתלמידים והצוות עומלים כה קשה להשיג.
והנה העיוות הגדול: ראש העיר הודיע שבמקום בית ספר התומר יעבור למרכז העיר בית ספר חב"ד בנות. בית ספר שאינו זקוק לאקו-סיסטם של מרכז העיר, שהרי הוא בית ספר חרדי (על איזורי) שמתקיים בלב העיר החילונית ביותר בשפלה.
בנוסף, ראש העיר ומנהלת אגף החינוך כבר מדברים על הקטנת מספר הכיתות וצמצום בית הספר רק עד גיל 18 - בניגוד מוחלט לחוק חינוך מיוחד המעגן את זכות התלמידים ללמוד עד גיל 21.
האם זהו היחס שהתלמידים וההורים האלו זקוקים לו ? חיים תחת איום של ראש עיר שלא יכבד את חוק החינוך המיוחד ?
אמנם אבדה הדרך בישראל וחוק זה צחוק, אבל זהו כבר תקדים מסוכן שעלול לפגוע בתלמידים רבים הזקוקים לשירותי חינוך מיוחד בין גילאים 18-21 בהמשך.
מתי כבר נוכל סתם לחיות כאן את חיינו ולא לנהל מאבקים מיותרים על דברים כל כך בסיסיים ??
ההחלטה התקבלה:
ללא דיון מקצועי בוועדת החינוך.
ללא אישור מועצת העירייה כנדרש בחוק.
בהסתרה מוחלטת מההורים והתלמידים.
ללא התייעצות עם אנשי מקצוע בתחום החינוך המיוחד.
זו לא רק שאלה של מבנה - זוהי שאלה של צדק חברתי והזכות להיות חלק מהקהילה. את הסטודנטים שלי אני מלמדת שכשמעבירים שירות לאנשים עם מוגבלויות מלב העיר למקום צדדי זה נקרא #הדרה.
תלמידי החינוך המיוחד אינם שקופים !
אם לא נאבק על זה עכשיו, יחד, זאת תהיה בקרוב מאוד בעיה של כולנו.