עמוס לוגסי, סגן ראש העיר ויו"ר ועדת משנה לתכנון ובנייה, בטור אישי  על הסכם הגג שנחתם לאחרונה.

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e6888e9f-e3b6-4d93-a5a4-be2a792d7afb','/dyncontent/2024/12/22/cdf603af-46fc-4120-98b9-60476c4380a4.jpg',18833,'שלום חנוך עד 1602',525,78,true,45931,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e6888e9f-e3b6-4d93-a5a4-be2a792d7afb','/dyncontent/2024/12/17/a1478ff5-a2c9-428d-9107-1dcecaaf60c7.jpg',18819,'חנוכה שלנו עד 01012025',525,78,true,45931,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e6888e9f-e3b6-4d93-a5a4-be2a792d7afb','/dyncontent/2024/7/7/6ac38f55-9efa-40d8-b71c-62a1f92cf06c.jpg',17973,'מנויים 300100 ',525,78,true,45931,'Image','');},15]]);})

 קובע: חבל שהשיח הציבורי בנס ציונה בנושא הסכם הגג - לא מתבסס על עובדות. ההסכם ההיסטורי לא רק יוסיף דירות, אלא גם יבטיח תכנון עירוני מאוזן ועתיד טוב יותר לכל תושבי עירנו וארחיב כאן, למען מי שקבלו מידע מוטעה.

ארכיון

עמוס לוגסי, סגן ראש העיר ויו"ר ועדת משנה לתכנון ובנייה בנס ציונה,

בטור אישי  על הסכם הגג שנחתם לאחרונה.

 

אפתח בכך שתמיד ובדגש על הקמפיין שלי טרם הבחירות הדגשתי את החשש מעליית מחירי הנדל"ן, אשר מאלצת זוגות צעירים לעזוב את העיר. ואני מאמין שהסכם הגג מהווה פתרון אידיאלי לאתגר הזה, מכיוון שהוא לא רק מגדיל את היצע הדירות בעיר, אלא מבטיח שתמהיל הדירות יכלול גם דירות קטנות שיתאימו במיוחד לזוגות צעירים ודירות זמינות להשכרה ארוכת טווח במחיר מפוקח. כך, הצעירים יוכלו להישאר בעיר, ליהנות מפתרונות דיור נגישים ולהקים את ביתם בנס ציונה.

הסיפור של הסכם הגג הוא לא בנייה של אלפי יחידות דיור – זה לפספס את כל הרעיון. הבנייה תתבצע כך או כך, הסכם הגג כולל כ-5,600 יחידות דיור, מתוכן 3,600 כבר אושרו לבנייה בוועדה המחוזית, חלקן הוצאו לשיווק, ויתרת היחידות  נמצאת בהליכי אישור בוועדה המחוזית. מה שחשוב להבין הוא שבזכות ההסכם, תהיה תכנית מבוקרת ומסודרת לבנייה החדשה בעיר, בצורה מדורגת ומאוזנת. הפיתוח יתבצע תוך פיקוח מלא, עם שילוב כל המשאבים הדרושים להבטחת איכות החיים בעיר, כולל שדרוג תשתיות, תחבורה, שטחים ציבוריים ופארקים.

אני בהחלט מבין את החששות המלוים פרוייקט כזה ענק, הכולל אתגרים רבים. עם זאת, אני רואה בזה גם הזדמנות אדירה. העירייה מתכננת להתמודד עם האתגרים באמצעות פיקוח רציף ומעמיק על כל שלב בתהליך, והקמת מנהלת ייעודית שתהיה אחראית לפיקוח על התוכניות, היישום, ולוחות הזמנים. המנהלת תוודא שהפיתוח יתנהל בצורה הטובה ביותר עבור העיר ותושביה. העירייה כבר הוכיחה את יכולותיה בניהול פרויקטים ארוכי טווח, כמו פרויקטים סביבתיים ותשתיתיים שנמשכו מספר שנים והצליחו להניב תוצאות חיוביות. עם הניסיון הזה, אני בטוח שנוכל להתמודד עם כל אתגר שיתעורר בדרך.

אחד הנושאים המטרידים בצדק הינו איך שומרים על צביון העיר כפי שהינה כיום, חמה, קהילתית ומשפחתית. והנושא נמצא בראש סדר העדיפות של הנהלת העיר. אין תכנון לבנות מגדלים או לדחוף לבנייה גבוהה מדי, הבקרה תהיה לשמור על עיר יחסית נמוכה, קהילתית וירוקה. כל תכנית תיבדק בקפידה כדי להבטיח שהיא מתאימה לאופי העיר, עם פיתוח בר-קיימא שיכלול הרבה שטחים ירוקים, פארקים ושכונות המתאימות לצרכים של המשפחות. חשוב לציין ששליש מנס ציונה יישאר שטחים ירוקים, דבר שלא רואים כמעט במרכז הארץ. אני מאמין שהאופי של נס ציונה יישמר כי בסופו של דבר, הצביון של העיר הוא האנשים שעושים אותה. הפעילויות העירוניות ימשיכו להיות נגישות וקרובות לבית, הקהילות יתרחבו, אך הן תמיד יישארו קהילות קטנות וחמימות.

מה שאולי לא הובן מספיק בציבור הינה העובדה המדהימה לפיה הסכם הגג יכלול תקציב של כ-400 מיליון שקל לשדרוג תשתיות עירוניות. מדובר בסכום משמעותי שיכסה עלויות פיתוח תחבורה, ניקוז, תשתיות חינוכיות ושטחים ציבוריים, ויביא לשיפור ניכר באיכות החיים של התושבים. חשוב לציין כי תקציב זה יושקע בשכונות הקיימות. אני יושב בוועדת משנה לתכנון ובנייה של נס ציונה כבר למעלה מ- 20 שנה, ואני מכיר היטב את הבעיות בתשתיות בשכונות הוותיקות ואת הצורך הדחוף לשדרג אותן. לצד ההתחדשות העירונית בשכונות הוותיקות, ההסכם כולל גם שיפורים תשתיתיים בשכונות שלא מתוכננת בהן התחדשות עירונית, כך שכל העיר תיהנה מהשדרוגים. וגם נושא התחבורה יזכה לעדיפות, כי תוכנית התחבורה במסגרת הסכם הגג כוללת תוספת של קווי תחבורה ציבורית, כולל קו חדש שיתחיל לפעול ב-2028, ויצטרף למערכת התחבורה הציבורית המתרחבת בעיר. בנוסף, יוקמו שבילי אופניים, תשתיות כבישים משודרגות ותחבורה ציבורית נוספת שתחבר בין השכונות החדשות לשכונות הוותיקות ולמרכז העיר, על מנת להפחית את העומסים ולהקל על תושבי העיר. אני לא רואה איך בעתיד אנשים יצליחו להגיע למקומות עבודה בגוש דן ברכב הפרטי, במיוחד לאור האפשרות של אגרת הכניסה לעיר בתל אביב. אין לנו דרך לעקוף את זה – עתיד התחבורה הוא תחבורה ציבורית, והסכם הגג ייתן דחיפה משמעותית למעבר הזה, עם פתרונות תחבורתיים שמתאימים לאתגרים העתידיים.

אבל, הנושא הכי חשוב בהסכם, מלבד הדיור החיוני לבני העיר ובכלל- הינו האיזון בין דיור לתעסוקה, כדי לשמור על פיתוח כלכלי שישמור את העיר תוססת ומשגשגת לאורך השנים. ואכן, הסכם הגג כולל תכנון של 596,000 מ"ר לאזורי תעסוקה ומסחר. תוספת משמעותית של עסקים, לצד פתרונות דיור, תביא לגידול דרמטי בהכנסות העירייה מארנונה. וכך יהיה התקציב מאוזן מבלי לפגוע ברמת השרות לתושב, להיפך.

אגב, בין יתר הטענות שהעלו באופוזיציה, היתה טענה שההסכם יעכב את תוכניות ההתחדשות העירונית, ואני לא יודע אפילו איך להתייחס לאמירות לא רציניות כאלה. שיהיה ברור ! ההסכם לא רק שלא מעכב את ההתחדשות העירונית, אלא הוא מאפשר אותה. למעשה, אחרי התעקשות חסרת פשרות במסגרת המשא ומתן על הסכם הגג, הצלחנו לקבל התחייבות לקרקע משלימה לטובת פרויקט ההתחדשות של שכונת נחמיה שבלעדיה לא היתה התכנות לפרויקט. וכמובן שההסכם לא מעכב ולא עוצר ואנחנו מתקדמים עם האישורים בקצב המתאים. יותר מכך, הסכם הגג יאפשר לעירייה להוביל את תהליך ההתחדשות העירונית על ידי פיקוח ישיר. כל תכנית פיתוח תתואם על ידי העירייה, ונבצע אותה תוך שמירה על האינטרסים של התושבים. העירייה תוכל לקבוע סטנדרטים גבוהים ולהבטיח שיפור תשתיות ויצירת סביבה עירונית מודרנית ונגישה

לסיום אומר כי אני רואה את עצמי בצד הנכון של ההיסטוריה, כי אני חלק מהתהליך שיבטיח את עתיד העיר שלנו לדורות הבאים. אני גאה להיות חלק מהתהליך הזה, שבו הפיתוח נעשה בצורה מאוזנת, עם חשיבה לטווח ארוך. חשוב לי לציין שהסכם הגג לא היה קורה בלי חזון ברור של ראש העיר, שאמר שעיר צריכה לספק לתושביה את כל הצרכים, מבילוי, פנאי ועד תעסוקה, וההסכם הזה הוא בדיוק הדרך לשלב את כל אלו. אנחנו לא רק בונים כאן דירות חדשות, אלא מייצרים קהילה שתהיה חיה, תוססת וקשורה לשורשיה. היסטוריה לא נבנית ברגע, היא נבנית מהחלטות קשות ועשייה שנשארת איתנו לעד, ואני מאמין שהמהלך הזה, בהובלת ראש העיר, ישאיר חותם חיובי לדורי דורות שיבנו כאן את ביתם.

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה