ב4.1.26 יובאו לאישור המליאה: העלאת ארנונה מצטברת, בת 6.1% למגורים ולעסקים וכן תקציב 2026, בסך 575 מיליון ש"ח. צפוי דיון נוקב במיוחד !
22.12.25 / 20:53
נערך מחדש:
ארנונה נס ציונה 2026 - ביום ראשון , ה-4 בינואר 2026, תתכנס מליאת מועצת העיר לשתי ישיבות. תחילה כדי לאשר ב2026 להעלות פעם נוספת ארנונה למגורים ולעסקים ולגבות מהם תוספת בת - 6.1% בסה"כ (לצד הפסקת הגביה על "שטחים משותפים") כך שהמחיר למ"ר מגורים יהיה בסה"כ 57.93 ש"ח. ו
וזאת על רקע פס"ד הארנונה (שטחים משותפים) וצמצום הגביה הצפויה בגללו בכ 9 מליון ש"ח
בישיבה השניה תתבקש מליאת מועצת העיר נס ציונה לאשר את מסגרת התקציב החדשה, בסך של 575 מיליון ש"ח, המשקף עליה לכאורה של כ2.5% אך למעשה, בשל עליות המחירים הרבות, המדובר דווקא בקיצוץ ריאלי.
לכן, למרות תוספת הארנונה הכללית המשמעותית של 6.1% - עדיין התקציב משקף כאמור קיצוצים ובאופוזיציה נערכים לויכוח נוקב על סדרי העדיפויות בשאלה מה יקוצץ והאם ניתן לצמצם את ההעלאה אותה מציעה העיריה בתעריפי הארנונה.
התחזית: אישור על חודו של הקול המכריע שיש לקואליציה במליאת עיריית נס ציונה.
ארנונה נס ציונה 2026 תמונת מצב לקראת עליית המחירים הצפויה
החזר ארנונה נס ציונה עדכונים וחדשות
ב-4 בינואר 2026, תתכנס מליאת מועצת העיר נס ציונה לשתי ישיבות, שלא מן המנין,בזו אחר זו, בראשונה יתבקש אישורה להעלאת ארנונה נוספת, מעבר להעלאה של 2% שכבר אושרה בשעתו, שהינה מעבר ל1.6% "הטייס האוטומטי". והפעם ב2.5% נוספים למגורים ו4.5% נוספים לעסקים ובסה"כ 6.1% העלאה לכל סוגי המשלמים.
הערה: בגירסה הקודמת כתבנו בטעות כי ההעלאה לעסקים גבוהה יותר ואכן כך הוא, כי הם יספגו העלאה בת 4.5%, אלא שבהעלאה הקודמת בת 2% הם לא נכללו ועתה "יושר קו" וההעלאה לכולם הינה 6.1%. אנו מצטערים על הנתון השגוי.
ההעלאה הנוספת, נטען, נדרשת וזאת בשל השלכותיו החמורות של פסה"ד נגד עיריית נס ציונה בנושא שטחים משותפים, שיביא לקיטון בהכנסות ארנונה בסך כ - 9.7 מיליון ₪ ברוטו לשנת 2026 (לפני הנחות).
ובהמשך לכך תתבקש המליאה לאשר תוכנית התייעלות שנועדה לצמצם ההוצאות והוכנה כתנאי מוקדם לאישור העלאה נוספת זו ע"י שרי האוצר והפנים.
בישיבה השניה שלא מן המנין, תתבקש המליאה לאשר את מסגרת התקציב החדשה, בסך של 575 מיליון ש"ח, המשקף עליה לכאורה של כ2.6% אך למעשה, בשל עליות המחירים הרבות בעלות השרותים וכו' לעירייה, המדובר דווקא בקיצוץ ריאלי.
על הפרק עומד סכום של 575 מיליון ש"ח, המשקף צמיחה מתונה של 2.5% לעומת השנה החולפת. אך מאחורי המספרים היבשים מסתתר ניסיון מעניין של מכיני התקציב בראשות ראש העיר, לאזן בין משק מאתגר, עליות מחירים ושינויים רגולטוריים, לבין השאיפה לשמור על רמת השרותים ולא לפגוע באיכות החיים של תושבי העיר.
כאמור, מציבה השנה הקרובה בפני הנהלת העיר שרשרת של משוכות כלכליות, החל מיישום הסכמי שכר חדשים ועד להתמודדות עם פסיקת בית המשפט המחוזי בנושא הארנונה לשטחים משותפים. כאשר, בהצעת התקציב אין בכלל התייחסות לאפשרות בה תפסיד העיריה בערעורה בעליון ופסה"ד יהיה לסופי, או אז תידרש להשיב לתושבים כ80 מליון ש"ח !!!
מן העירייה נמסר כי כדי לעמוד ביעדים אלו מבלי לפגוע בליבת השירות לתושב, גובשה תוכנית התייעלות פנימית הכוללת צמצום בהוצאות כוח אדם ושיפור בתוכניות הביצוע השוטפות. המסר העירוני ברור: חסכון "בבית" כדי להמשיך ולהשקיע בחינוך, ברווחה, בביטחון ובחזות העיר.
עוד באתר -מחירי הדירות בשכונת ארגמן נס ציונה התייקרו בלמעלה מ 10% בשנה האחרונה
סוגיית הארנונה תופסת מקום מרכזי בדיונים לקראת האישור. בעקבות הפסקת הגבייה על שטחים משותפים באוקטובר האחרון, מבקשת העירייה לעדכן את תעריף המגורים בכ-2.5 שקלים למטר, שיעמוד על 57.93 ש"ח.
למרות העדכון, בעיריית נס ציונה מדגישים כי התעריף נותר תחרותי ועודנו נמוך מאשר בשכנותיה, ראשון לציון ורחובות. כי גם לאחר העדכון המתבקש, בנס ציונה נשארת הארנונה נמוכה ביחס לערים השכנות עם 57.93 ₪ למטר. לעומת ראשל"צ (65 ₪) ורחובות (74 ₪), וגם ביחס לערים המובילות נוספות בישראל עם מאפיינים דומים לנס ציונה.
(יצויין כי הטענה זו לא לגמרי מדוייקת, לפחות בחלק מהמקרים, לגבי ההשוואה עם ראשל"צ מרובת אזורי הגביה, ששיטת החישוב לשטח הכולל שונה בה . כאשר לולא הוקפאה הגביה עבור שטחים משותפים בנס ציונה, היא דווקא היתה מעט יקרה יותר מראשל"צ בחלק ניכר מהמקרים. א.ב.ד.)
בשורה התחתונה,טוענת דוברת עיריית נס ציונה, הרי שעבור דיירי הבניינים המשותפים, המהלך צפוי להתבטא דווקא בהוזלה של עשרות שקלים בממוצע בחשבון השנתי, בשל ביטול החיוב על השטחים הציבוריים בבניין, בעוד העירייה ממתינה להכרעת בית המשפט העליון בערעור שהגישה בנושא השטחים המשותפים,
הדיון במועצה צפוי להתנהל תחת עין ציבורית בוחנת; וכמובן תשודר הישיבה בשידור ישיר בערוצי הדיגיטל של העירייה.
באופוזיציה בנס ציונה נערכים לויכוח נוקב על סדרי העדיפויות בשאלה מה יקוצץ והאם ניתן לצמצם את ההעלאה אותה מציעה העיריה בתעריפי הארנונה.


