האב השכול יזהר שי מגיב בעוצמה לדברי הבלע של השר עמיחי אליהו היום.
15.09.26 / 19:27
״חבל שאת הבן שלי, גיבור ישראל, שהפגין בקפלן בחופשותיו ונהרג בקרב ב7.10, כן רצית לגייס, כבוד השר אליהו."
כך ענה האב השכול יזהר שי לשר עמיחי אליהו שאמר הבוקר: “אני לא רוצה לגייס מישהו מקפלן לקרבי - ובסוף הוא לא יקום להסתער”.
וסיכם: ״אל תטרח השנה לצום ולבקש סליחה מבורא עולם על עוונותיך. כי חטא כזה שבין אדם לחברו, במיוחד כזה שפוגע בטהרת הקרבתם של הנופלים על קידוש השם, חטא כזה לא ימורק על ידי שום תפילה ושום תענית.״
״אל תטרח השנה לצום ולבקש סליחה מבורא עולם על עוונותיך״.
יזהר שי עונה לעמיחי אליהו שאמר הבוקר: “אני לא רוצה לגייס מישהו מקפלן לקרבי - ובסוף הוא לא יקום להסתער”.
״חבל שאת הבן שלי, גיבור ישראל, כן רצית לגייס, כבוד השר אליהו.
והוא, חסר ערכים שכמותו, גם הפגין בקפלן וגם לא היסס להסתער על עשרות מחבלי נוח’בה ולהציל חיים של מאות אזרחים חפים מפשע.
כי אם שנאת החינם שלך וההסתה כנגד מתנגדי ממשלת המחדל והאסון בה אתה משרת היתה מתממשת לשיטתך, כבוד השר אליהו, הרי שלא היית מגייס אותו. והבן הגיבור שלי היה עדיין חי כאן אתנו ומאות אזרחי ישראל היו ככל הנראה מאבדים את חייהם.
הנה, למדנו פרק נוסף במוסר ובערכים מנציג אותנטי של ממשלת החורבן. ואני אציע לך כאן, בפומבי, כבוד השר: אל תטרח השנה לצום ולבקש סליחה מבורא עולם על עוונותיך. כי חטא כזה שבין אדם לחברו, במיוחד כזה שפוגע בטהרת הקרבתם של הנופלים על קידוש השם, חטא כזה לא ימורק על ידי שום תפילה ושום תענית.
אז לך תיחתם בספר הנכון, כבוד השר. היושב במרומים יחליט נכון עבורך, אני משוכנע בזה. וסביבו יישבו בזמן ההחלטה הגורלית הזו מאות מלאכים קדושים, שמסרו את נפשם על מנת שאנחנו נזכה להמשיך לחיות כאן, במולדת האהובה״.


