היכן דורגו בתיה"ס וחטה"ב בנס ציונה בבחינות המיצ"ב - בהבנת הנקרא של תלמידי כיתות ד' - ח' ?
26.09.24 / 10:57
מ. החינוך חשף הבוקר את מדדי ההישגים של התלמידים בבתי"הס היסודיים וחטיבות הביניים לשנת תשפ"ג.
מתוך הנתונים הרבים הנובעים מבחינות המיצ"ב של תלמידי ד'-ח' - התמקדנו בנושא השפה העברית והבנת הנקרא:
מתוך 20 בתי"ס בעיר, דורגו בנושא ההישגים 2 בתי"ס עם הציון "נמוך בהרבה מהממוצע" ו2 בתי"ס עם הציון "גבוה בהרבה מהממוצע".
ואילו בפערים בין התלמידים באותו מוסד, בהשוואה למוסדות דומים:
2 בתי"ס עם הציון "נמוך בהרבה מהממוצע" ו6 בתי"ס עם הציון "גבוה בהרבה" (שזה ההיפך מהישג..)
הפירוט המלא בהמשך . התמונה לאילוסטרציה בלבד
נחשפו מדדי התוצאה של בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים של ראמ"ה לשנת תשפ"ג
הרשות הארצית למדידה והערכה במשרד החינוך (ראמ"ה) פירסמה היום את הישגיהם של כ-3,000 בתי הספר בישראל, בהתבסס על המבחנים והסקרים שנערכו בשנת תשפ"ג (טרם מלחמת "חרבות ברזל").
אירועי סוכות 2024 באזור נס ציונה רחובות ראשון לציון: לאן מטיילים?. פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה
להלן הנתונים לנס ציונה -
(ללא זיהוי בתי הספר הרלבנטיים)
בנושא ההישגים.
יש בנ"צ 2 בתי ספר שדורגו "נמוך בהרבה מהממוצע". 13 שדורגו "דומה לממוצע". 3 שדורגו "גבוה מעט מהממוצע" וכן 2 שדורגו "גבוה בהרבה מהממוצע"
ואילו בפערים בין התלמידים לבין עצמם בהשוואה למוסדות דומים:
(כאן ככל שהציון גבוה יותר- המשמעות החינוכית להבנתי הינה הפוכה..)
2 בתי"ס דורגו "נמוך בהרבה מהממוצע" 4 בתי"ס דורגו כ"נמוך במעט מהממוצע". 5 בתי"ס "דומה לממוצע. 3 בתי"ס "גבוה מעט מהממוצע". ו6 בתי"ס "גבוה בהרבה מהממוצע.
ממ. החינוך נמסר כי:
הנתונים מאפשרים מבט רחב על תוצאות בתי הספר במונחי ידע (שפת אם), מיומנויות (דיגיטליות, חברתיות ואישיות) ואקלים (מוגנות ושייכות), ומשקפים גם את מרחבי העשייה הבית ספריים (מצב הצוות החינוכי, הלמידה בכיתה, היבטי מנהיגות ושותפות והמאמץ להקניית מיומנויות ולטיפוח מעורבות חברתית).
לראשונה, מפרסמת ראמ"ה את הנתונים ללא ציונים מספריים, אלא באופן שמאפשר לשקף את החוזקות והאתגרים הניצבים בפני כל מוסד חינוכי. בכל אחד מהתחומים שנבדקו משקפת ראמ"ה את מצב בית הספר ביחס לדומים לו, ומציגה באילו תחומים נתוני בית הספר גבוהים בהרבה, גבוהים במעט, דומים, נמוכים במעט או נמוכים בהרבה בהשוואה לבתי הספר הדומים לו. כך, ניתן לראות את רמת הידע והמיומנויות בהתאם למסמך "דמות הבוגר", תחושת המוגנות של התלמידים, שביעות הרצון של המורים ונתונים נוספים. במבחני השפה, קבוצת הדומים כוללת בתי ספר דוברי אותה שפה (עברית/ערבית) שהרקע החברתי-כלכלי שלהם דומה (נמוך/בינוני/גבוה). בסקרי העמדות, קבוצת הדומים מבוססת על שפה בלבד (עברית/ערבית).
מנכ"ל ראמ"ה, ד"ר גל אלון: "העשייה החינוכית של בית הספר אינה ניתנת לכימות בציון בודד. נכון לכן לקרוא את הנתונים שאנו מפרסמים היום בצניעות הנדרשת. אנחנו בראמ"ה יודעים לפתח ולהפעיל מבחנים וסקרים, אך הנתונים לעולם ישקפו רק חלק מהתמונה, ואף אחד לא יכול להצטיין בהכל. לכן, האתגר הוא לא המדידה של העבר, אלא המעשה שהיא מניעה בעתיד, ובכך אנו חושבים שנכון להתמקד".
לאזור "מצב החינוך" באתר ראמ"ה:
קישור לקובץ הנתונים המלא: