הצפיה המשותפת בעצרת הזיכרון אמש בנס ציונה: מיפגן מרגש לכוחה של קהילה מאוחדת.

$(function(){setImageBanner('7a286aaa-a6de-4032-b8bb-6c40070ab617','/dyncontent/2025/8/31/93cf1ade-a68a-4ed8-a2c8-12a0fa38beeb.jpg',20037,'הגרשונים 300100 ',525,78,false,48688,'Image','');})

מאות מתושבי נס ציונה התכנסו אמש (שלישי) במדשאת אשכול הפיס לצפייה משותפת ומרגשת בטקס הממלכתי לציון שנתיים לטבח ה-7 באוקטובר.
ההתכנסות המקומית, שהתקיימה כמו במוקדים דומים ברחבי הארץ, הייתה יוזמה של תושבים מקומיים, שגייסו את הקהילה לתמיכה מלאה בציוד, באירוח ובהקמת המתחם.
במדשאה עצמה שררה אווירה ייחודית של קהילה מחבקת. משפחות, צעירים ומבוגרים הביאו כיסאות ומחצלות, ישבו יחד והפגינו דממה מוחלטת במהלך השידורים המרגשים. התושבים דמעו, התחבקו ושרו יחד קטעים מהשירים.

הצפיה המשותפת בעצרת הזיכרון אמש בנס ציונה: מיפגן מרגש לכוחה של קהילה מאוחדת.

צילום: גלעד פירסט

מאות מתושבי נס ציונה התכנסו אמש (שלישי) במדשאת אשכול הפיס לצפייה משותפת ומרגשת בטקס הממלכתי לציון שנתיים לטבח ה-7 באוקטובר. ההתכנסות המקומית, שהתקיימה במוקדים דומים ברחבי הארץ, הייתה יוזמה של תושבים מקומיים, שגייסו את הקהילה לתמיכה מלאה בציוד, באירוח ובהקמת המתחם.

איחוד אל מול הכאב

הטקס, שהופק במשותף על ידי משפחות ה-7 באוקטובר וקבוצת "קומו", שידר רגעים עוצמתיים של אבל ואהבה לאורך כל הערב. הפתיחה הייתה בנגינת כינור מרטיטה של אגם ברגר עם קטע מתוך "רשימת שינדלר". לאחר מכן, הופיעו ריטה ורמי קליינשטיין עם "ימי התום", וכן שלמה ארצי ועידן עמדי שביצעו את "תתארו לכם". אחד מרגעי השיא המצמררים היה ביצוע וידאו של שלושה אבות שכולים, אשר קראו את מילות השיר "ילד של אבא" והקדישו כל בית לזכר בניהם שנפלו.

כוחה של קהילה מאוחדת

במדשאה עצמה שררה אווירה ייחודית של קהילה מחבקת. משפחות, צעירים ומבוגרים הביאו כיסאות ומחצלות, ישבו יחד והפגינו דממה מוחלטת במהלך השידורים המרגשים. התושבים דמעו, התחבקו ושרו יחד קטעים מהשירים.

יוזמי ההקרנה, שזכו לתודה מיוחדת לאוהד שחר על הייזום וההפקה ולעודד כסלו מאשכול הפיס על האירוח, סיכמו את הערב: "זה היה ערב של כאב, אבל גם של ריפוי. נס ציונה הוכיחה שוב את כוחה של קהילה שלא נשארת אדישה – שמתאספת, זוכרת ומחבקת."

האירוע הסתיים בתחושת תקווה זהירה בקרב המשתתפים – שעם כל העצב והגעגוע, האמונה באור, באחדות ובתקומה עדיין חיה וקיימת.

צילום: גלעד פירסט


 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה