התעשיות הביטחוניות של ישראל שוברות שיאים עם עסקאות במיליארדי דולרים
10.01.25 / 12:40
על רקע מלחמת חרבות ברזל, ההצלחות של מערכות ההגנה וההתקפה של ישראל וכאשר גובר הביקוש העולמי למערכות הגנה אוויריות וטכנולוגיות צבאיות מתקדמות - בעיקר בשל החשש באירופה מפוטין, - חווה התעשייה הביטחונית הישראלית את שנת השיא שלה, עם זינוק משמעותי במכירות.
בין הפיתוחים הישראליים שמובילים את המכירות נמצאות מערכות כיפת ברזל, טילים מתקדמים וטכנולוגיות לייזר פורצות דרך בתחום ההגנה האווירית.
לפי דיווח שהתפרסם ב"וול סטריט ג'ורנל", חברות הביטחוניות המובילות בישראל – אלביט מערכות, רפאל והתעשייה האווירית (ובכללם אלתא אשדוד) – מדווחות על עלייה של יותר מ-25% בהזמנות, שהגיעו לסך של כ-63 מיליארד דולר עד סוף הרבעון השלישי של 2024. מדובר בזינוק מרשים במיוחד בהשוואה לשנים קודמות, כאשר הביקוש למערכות הגנה כמו כיפת ברזל, חץ ומערכות הגנה לטנקים לא מפסיק לגדול.
ישראל נותרה אחת מעשר יצואניות הנשק הגדולות ביותר בעולם, ובמיוחד בולט הביקוש למערכות הגנה אוויריות, שישראל מתמחה בהן. לאור המתיחות הביטחונית במזרח התיכון והמלחמה באוקראינה, מדינות רבות פונות לישראל בחיפוש אחר פתרונות טכנולוגיים מהירים ויעילים. החברות הישראליות, בזכות הניסיון הקרבי הרב, מהוות שותפות מועדפות בשוק זה.
אחת העסקאות האחרונות שזעזעו את השוק היא החוזה עם סלובקיה, בשווי 560 מיליון אירו, לרכישת מערכת ברק MX, המשדרגת את יכולת ההגנה האווירית של המדינה.
לצד העלייה בביקוש העולמי, תעשיות הביטחוניות בישראל מתמודדות גם עם אתגר אספקת ציוד לצורכי שימושים מקומיים, במיוחד בתקופות לחימה, כמו המבצע בעזה.
עוד באתר
ישראליות באונליפאנס וגם ישראלים!. 2 סרטים ב FREE TV שחושפים הכל!.
על פי בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית, הייצור נמצא כיום בקצב מקסימלי, כולל עבודה במשמרות סביב השעון, על מנת לעמוד בביקוש הגובר. לוי ציין גם כי התעשייה נמצאת בעיצומה של מגמת גיוס נרחבת, אך יש צורך בעוד אלפי עובדים כדי לעמוד ביעדים העתידיים.
ישראל לא נשארת מאחור בתחום החדשנות, ומקורה בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות כמו מערכת הלייזר "קרן ברזל", המהווה פריצת דרך בזכות עלות השימוש הנמוכה שלה – רק מספר דולרים לכל יירוט. מערכת זו עשויה להוות את השלב הבא בהגנה האווירית, ולהגביר עוד יותר את מעמדה של ישראל כמעצמת נשק בשוק הבינלאומי.
במקביל, משרד הביטחון חתם לאחרונה על עסקאות בהיקף של 275 מיליון דולר עם אלביט מערכות להרחבת הייצור של חומרי גלם ותחמושת, כחלק מהמענה לצרכים הצבאיים המקומיים. המטרה היא לעבור מאסטרטגיית הרתעה לגישה התקפית, בהתאם להמלצות ועדת הביטחון הלאומי שהוגשו השבוע.