כיבוש פסגות: 62 מדליות לנבחרת הדיבייט של "בן יהודה" בתחרות בינלאומית יוקרתית. העפילה לגמר העולמי !

$(function(){setImageBanner('1474f331-6b7e-4441-9f00-8ac3ac166aa1','/dyncontent/2026/6/28/4ad57f9a-2025-4d7b-b30b-89d338e7041a.jpg',21407,'קאנטרי אייטם כתבה',525,78,false,48688,'Image','');})

משלחת תלמידי ותלמידות חטיבת הביניים בן יהודה מנס ציונה רשמה הופעת בכורה בלתי נשכחת בתחרות ה-WSC היוקרתית בפראג, כשחזרו ארצה עם שלל חסר תקדים של 62 מדליות וכרטיס כניסה לתחרות העולמית באוניברסיטת ייל הידועה, בארה"ב

הנבחרות בפראג- פרטי

כיבוש פסגות: 62 מדליות לנבחרת הדיבייט של בן יהודה בפראג

משלחת תלמידי ותלמידות חטיבת הביניים בן יהודה מנס ציונה רשמה הופעת בכורה בלתי נשכחת בתחרות ה-WSC היוקרתית בפראג, כשחזרו ארצה עם שלל חסר תקדים של 62 מדליות וכרטיס כניסה לתחרות העולמית באוניברסיטת ייל הידועה, בארה"ב

הישג חסר תקדים נרשם השבוע עבור מערכת החינוך המקומית, כאשר 12 תלמידי ותלמידות שכבות ז'-ח' מחטיבת הביניים בן יהודה התייצבו מול הנבחרות המובילות בעולם בתחרות הדיבייט הבינלאומית WSC (World Scholar's Cup) בפראג.

הופעתם הראשונה של התלמידים על הבמה הבינלאומית לא רק שהפתיעה את השופטים, אלא תורגמה לנתון יוצא דופן של 62 מדליות. ההישג המשמעותי ביותר הוא העובדה שכל ארבע הנבחרות של בן יהודה העפילו לתחרות הדיבייט העולמית, שתיערך באוניברסיטת ייל בארה"ב.

חשוב להבין את הרקע לתחום זה; תחרות ה-WSC אינה מתמקדת רק ביכולת הוויכוח והרטוריקה הטהורה. מדובר בפורמט בינלאומי מורכב הדורש מהמשתתפים הפגנת ידע כללי נרחב, יכולת ניתוח קריטית, עבודת צוות ושיתוף פעולה תחת לחץ, לצד יצירתיות בכתיבה. התחרות מהווה זירה אקדמית המפגישה בני נוער מכל רחבי הגלובוס, כאשר היכולת לעמוד ולהציג טיעונים משכנעים באנגלית, בשילוב חשיבה אסטרטגית, היא זו שמכריעה את הכף. העובדה שחטיבה צעירה מישראל הצליחה להשתלב ברמה הזו ולהוביל, מעידה על רמת ההכנה והכישרון הטבעי של המשלחת.

ראש העיר, שמואל בוקסר, הגיב להצלחה:

"אנו גאים בתלמידים המצטיינים, בצוות החינוכי של בן יהודה ובכל השותפים שליוו את המשלחת בדרך להצלחה. אנחנו קוטפים כעת את פירות ההשקעה בחינוך בנס ציונה. אני מברך את התלמידות והתלמידים על ההשקעה וגם על התוצאה". הישג זה מהווה ציון דרך עבור החטיבה, במיוחד כשמדובר בשנה הראשונה שבה השתתפה בסבב העולמי. התלמידים הפגינו ביטחון, קור רוח ויכולות יוצאות דופן שכבשו את השופטים.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה