לאחר חקירה מוצלחת ומהירה במיוחד, הוגש כתב אישום נגד תושב לוד בגין המתה בקלות דעת והפקרה של רוכב קורקינט
22.06.26 / 13:30
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי כתב אישום חמור נגד גבר בשנות ה-50 לחייו, המואשם כי פגע עם רכבו ברוכב גלגינוע בכביש 44, התעלם מאזהרות הנוסעים עמו, ניסה למנוע דיווח מהקטינים שהיו ברכב ונמלט לביתו מבלי להושיט עזרה.
הארוע אירע בסוף חודש מאי והאיש נלכד במהירות, לאחר מאמץ חקירתי יוצא דופן
כתב אישום הוגש נגד תושב לוד בגין המתה בקלות דעת והפקרה של רוכב קורקינט
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי כתב אישום חמור נגד גבר בשנות ה-50 לחייו, המואשם כי פגע עם רכבו ברוכב גלגינוע בכביש 44, התעלם מאזהרות הנוסעים עמו, ניסה למנוע דיווח מהקטינים שהיו ברכב ונמלט לביתו מבלי להושיט עזרה.
פענוח התאונה והמעצר המהיר
בוחני התנועה של מרחב שפלה ושוטרי מחוז מרכז השלימו את חקירת תאונת הדרכים הקטלנית שארעה בסוף חודש מאי בכביש 44, בסמוך לצומת בית דגן. בתאונה זו נהרג תושב חולון בשנות ה-60 לחייו בעת שרכב על קורקינט חשמלי. שוטרי תחנת ראשון לציון, בשיתוף שוטרי תחנת לוד ולוחמי מג"ב, איתרו ועצרו את הנהג החשוד בתוך שעות ספורות מרגע התאונה, ובנוסף תפסו את רכבו שנשא ממצאים פורנזיים הקושרים אותו ישירות לאירוע.
פרטי הפגיעה והתעלמות הנהג מהאזהרות
מכתב האישום עולה כי במהלך הנסיעה, אחד מיושבי הרכב הבחין ברוכב הקורקינט והזהיר את הנהג מפני פגיעה בו. הנאשם ביטל את האזהרה בטענה שמדובר בעמוד, סטה בחדות אל השול הימני ופגע במנוח מבלי להאט את מהירות נסיעתו. לאחר הפגיעה עצר הנאשם את הרכב, אולם במקום להגיש סיוע, הורה לקטינים שהיו עמו להיכנס חזרה לרכב טרם הגעת כוחות המשטרה על מנת לעזוב את המקום.
איומים על הנוסעים והימלטות מהזירה
כאשר סירבו הקטינים להישמע להנחיותיו והתרחקו מהזירה, החל הנאשם לרדוף אחריהם בנסיעה מהירה, דבר שאילץ אותם לעבור אל מעבר למעקה הבטיחות כדי להימנע מפגיעה. אחת הקטינות הצהירה כי תפנה למשטרה אם לא יסייע לנפגע, ובתגובה איים עליהם הנאשם. בהמשך חזר הנאשם לזמן קצר לזירה שבה היה מוטל המנוח, אך בחר לעזוב שוב ונמלט לביתו בלוד. הפרקליטות מייחסת לו עבירות של המתה בקלות דעת, הפקרה לאחר פגיעה ושיבוש מהלכי משפט, לצד בקשה למעצרו עד תום ההליכים המשפטיים.


