לראשונה בישראל - הכירורג המוביל בעולם בתחומו, ביצע ניתוח פורץ דרך במרכז הרפואי קפלן

$(function(){})

חדשות בריאות - מהפכה בטיפול בסרטן הקיבה: פרופ' קים קים יונג וו, מדרום קוריאה הגיע לישראל לניתוח פורץ דרך במרכז הרפואי קפלן לראשונה בישראל וביצע ניתוח חלוצי בשיטה חדשנית לשחזור קיבה, שנועדה לשפר את איכות החיים של חולי סרטן ובהם מטופלת צעירה ישראלית, בת 41 שאובחנה עם גידול מסוג נוירואנדוקריני מתקדם בקיבה.

הניתוח החדשני מהווה תקווה חדשה לחולי סרטן הקיבה בישראל, ומסמן עידן חדש של שיתופי פעולה רפואיים בינלאומיים שמיטיבים עם ציבור המטופלים.

דר חרבי חלאילה  פרופ, קים יונג ויי דר ברק בר זכאי צילום גלעד שעבן

ניתוח קיבה בשיטת שחזור חדשנית שבוצע במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית בשיתוף המנתח המוביל בעולם בתחום.

במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית בוצע בשבוע שעבר, (יום ג', 5.8.25) ניתוח חלוצי בשיטה חדשנית לשחזור קיבה, שנועדה לשפר את איכות החיים של חולי סרטן ובהם מטופלת צעירה ישראלית, בת 41 שאובחנה עם גידול מסוג נוירואנדוקריני מתקדם בקיבה. לאחר הניתוח שוחררה המטופלת לביתה כשתוצאות הניתוח מיטביות והיא חשה בטוב.

המרכז הרפואי קפלן ברחובות מעניק שירות לתושבי השפלה, נס ציונה, רחובות ויישובי האזור ונחשב למוביל ופורץ דרך בתחומים רבים. בשבוע שעבר נערך במרכז הרפואי קפלו ניתוח בגישה לפרוסקופית משמרת תפקוד לתושבת האזור שבגופה התגלה גידול סרטני. 


מי שהוביל את הניתוח היה פרופ' קים יונג וו , מהכירורגים המובילים בעולם בתחום ניתוחי קיבה אונקולוגיים, שפיתח את שיטת השחזור החדשנית Spade Operation - . פרופ' קים הגיע במיוחד מדרום קוריאה לביצוע הניתוח המורכב יחד עם ד"ר חרבי חלאילה, מומחה בכיר לניתוחי קיבה במרכז הרפואי קפלן, שהתמחה אצלו בקוריאה במסגרת השתלמות ייחודית.

הניתוח בוצע בגישה לפרוסקופית משמרת תפקוד: במקום כריתה מלאה של הקיבה, כפי שנהוג ברוב המקרים, הוסר רק החלק הפרוקסימלי של הקיבה יחד עם דיסקציה של בלוטות רלוונטיות, ולאחר מכן שוחזר המבנה באמצעות השיטה שפיתח פרופ' קים. השיטה מאפשרת שמירה טובה יותר על תפקוד העיכול, מפחיתה סיכון לאנמיה ומצמצמת משמעותית את שיעור הסיבוכים לאחר הניתוח.

שמרית צדוק מספרת לאחר הניתוח: "הגילוי של הגוש, שאחר כך התברר כסרטני, היה עבורי הפתעה מוחלטת ולא הבנתי איך דבר כזה קורה לי. אני בריאה, עובדת, עושה ספורט, אוהבת את החיים, לטייל ולהנות. מהרגע הראשון האמנתי שאקבל את הטיפול הטוב ביותר ושאהיה בסדר.

זו זכות גדולה שמומחה עולמי כמו פרופ' קים ניתח אותי, יחד עם ד"ר חרבי חלאילה וד"ר ברק בר זכאי וכלל הצוות הרפואי המדהים של המחלקה הכירורגית בקפלן. היחס היה יוצא דופן , כולם ליוו אותי בסבלנות, הסבירו כל שלב בדרך, והעניקו תחושה שאני בידיים הכי טובות שיש. היום, אחרי הניתוח המוצלח, אני כבר בדרך להחלמה ומלאת תודה על החיים."

פרופ' טריף בדר, מנהל המרכז הרפואי קפלן:"היכולת לארח את המנתח הבכיר בעולם בתחום ולבצע יחד איתו הליך חדשני פורץ דרך מעידה על מעמדו של קפלן כמרכז רפואי מוביל וחדשני בישראל. נמשיך לפעול כדי שכל מטופל ומטופלת יקבלו את הטיפול הרפואי הטוב, החדשני והמותאם למצבם פה בקפלן."

לדברי ד"ר חרבי חלאילה, בכיר במחלקה לכירורגיה כללית א' של המרכז הרפואי קפלן: "מדובר בפריצת דרך של ממש בתחום ניתוחי הקיבה האונקולוגיים. שיטת ה־Spade Operation מאפשרת תוצאה תפקודית טובה בהרבה ונותנת תקווה חדשה למטופלים ובמיוחד לצעירים. אני גאה על ההזדמנות ללמוד ישירות מפרופ' קים ולעבוד איתו כתף אל כתף גם כאן בישראל ובעיקר להצליח בניתוח מורכב שקיימנו יחד בפעם הראשונה בארץ. באמצעות שיטת הניתוח הזו השגנו את התוצאה הטובה ביותר עבור המטופלת ולאחר ארבעה ימי אשפוז היא שוחררה אתמול לביתה כאשר היא חשה בטוב."

פרופ' קים, ראש המרכז הלאומי לחקר הסרטן בקוריאה, נחשב למומחה המוביל בעולם בתחום סרטן הקיבה, ומלמד את שיטתו למנתחים מכל רחבי העולם. "אני שמח על שיתוף הפעולה עם קפלן, שנמצא בחזית הרפואה והכירורגיה בישראל," אמר פרופ' קים בביקורו ."הכנסת השיטה הזו לישראל היא צעד חשוב עבור המטופלים והתרשמתי מאוד מהרמה הגבוהה של הצוותים הרפואיים איתם ניתחתי בקפלן. הגענו לתוצאה מצוינת עבור המטופלת ואני בטוח שבחירת שיטת הניתוח הזו הייתה הטובה ביותר למצבה הרפואי."

המנתחים בפעולה דר חרבי חלאילה  פרופ, קים יונג ויי דר ברק בר זכאי צילום גלעד שעבן

ד"ר ברק בר זכאי, מנהל המחלקה לכירורגיה כללית בקפלן: "אנחנו פועלים ללא הרף להביא את החידושים העולמיים עד למיטת המטופל. שיתוף הפעולה עם פרופ' קים הוא דוגמה מרגשת לאופן שבו חזון רפואי הופך למציאות קלינית. אנחנו פועלים ללא הרף להביא את החידושים העולמיים עד למיטת המטופל. שיתוף הפעולה עם פרופ' קים הוא דוגמה מרגשת לאופן שבו חזון רפואי הופך למציאות קלינית. הניתוח שודר בזמן אמת לחדר בו נכחו מנתחים, מתמחים ועמיתים שרצו לראות וללמוד, וזהו חלק חשוב מתהליך הלמידה והשיתוף בניתוחים ייחודיים ומורכבים. הטכנולוגיה שמאפשרת לנו לשדר את הניתוח בזמן אמת חושפת עוד רופאים ואנשי צוות לידע חדשני ומקדמת את הרפואה בישראל."

נאחל לה בהחלמה ונאמר תודה למנתח הבינלאומי שהגיע למרכז הרפואי קפלן צילום גלעד שעבן

בתמונה - המטופל שמרית צדוק בביקור של פרופ׳ קים לאחר הניתוח.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה