פנינה ירוקה עם שורשים היסטוריים: נחנך "גן הדגל" החדש בנס ציונה

$(function(){})

הגן, שנקרא על שם רונית קימלדורף כרמל ז"ל, הוקם בזכות תרומת משפחתה. הוא שוכן לצד הבית המשותף הראשון במושבה, ונועד לשמש כמרחב בילוי, למידה וחיבור למורשת העיר.

ראש העיר נס ציונה שמואל בוקסר והמשפחה בטקס חנוכת גן הדגל ע"ש רונית קימלדורף כרמל

פנינה ירוקה עם שורשים היסטוריים: נחנך "גן הדגל" החדש בנס ציונה

בטקס מרגש שנערך השבוע בנס ציונה, נחנך "גן הדגל" החדש. הגן, שכבר עכשיו מהווה פינה ירוקה ומזמינה למשפחות, עתיד להיות חלק ממסלול הדגל המחודש של העיר וישמש מרחב חינוכי לילדי ותושבי נס ציונה.

הגן מנציח את זכרה של רונית קימלדורף כרמל ז"ל, אשר חיתה בארה"ב, אך לא שכחה את נס ציונה מכורתה.

ביתו של סבה, צבי קמחי ז"ל, מדמויותיה הידועות של המושבה. צבי קמחי ז"ל היה מדמויותיה הידועות של המושבה. איש לח"י לשעבר, יו"ר ארגון בעלי המלאכה ומיוזמי הקמת מבני התעשיה עבורם ואף זכה לתואר "יקיר העיר".

על תכנון הגן היו אמונים ערן שביט (אוצרות ותוכן), משרד ליאור אדריכלים, אדריכלית הנוף טל גליקמן

מסע בזמן בלב המושבה

הטקס עצמו היה מסע בזמן אל ימיה הראשונים של המושבה.

במהלך הטקס שוחזרה האווירה ההיסטורית של ׳החגיגה המשולשת׳, שנערכה במקום לפני 134 שנים. באמצעות שחקנים, הומחזה התכנסות תושבי ואדי חנין, מנהיגי היישוב ואורחים מכל המושבות סביב מדורה לחגוג את חנוכת הבית המשותף הראשון ואת הנחת אבן הפינה לשכונת הפועלים שיזם מיכאל הלפרין. עוד הומחז ביקורו של בנימין זאב הרצל במושבה המתפתחת. בטקס המרגש שרו ילדי ביה"ס ראשונים את השיר: "לא כל כך פשוט להיות כאן ילד". את השיר "לו יהי" ביצע הרכב מוזיקלי מבית הקונסרבטוריון העירוני.

לצד השחזור ההיסטורי, נשזרו רגעים אישיים ומרגשים. אריאלה, בתה של רונית ז"ל, ונונה, אביה, נשאו דברים על דמותה המיוחדת ועל חיבורה העמוק לעיר. את הפן האמנותי סיפקו ילדי בית הספר "ראשונים" עם השיר "לא כל כך פשוט להיות כאן ילד", והרכב מוזיקלי מהקונסרבטוריון העירוני שביצע את "לו יהי".

דוברות עיריית נס ציונה

דוברות עיריית נס ציונה

חיבור בין עבר, הווה ועתיד

ראש העיר, שמואל בוקסר, הודה למשפחת קימלדורף-כרמל על תרומתה ואמר: "עבורי, כבן למשפחת מייסדי העיר, זהו מעמד שמרגש במיוחד. כאן, במרחב שבו החלו ראשוני נס ציונה לחלום, אני מרגיש את האחריות שלנו להמשיך לבנות, לצמוח ולחבר בין עבר לעתיד. כמו העץ שנטוע בגן הזה, כך גם העיר שלנו, שורשיה עמוקים וענפיה פרושים קדימה אל העתיד."

הטקס נחתם בהסרת הלוט מעל השלט בכניסה לגן, ובהזמנתו של ראש העיר את כלל התושבים להגיע, ליהנות מהמקום ולהתחבר לסיפורה של נס ציונה.

באירוע נכחו, בין היתר, סגני ראש העיר סמדר אהרוני ועמוס לוגסי, חבר המועצה ליאור שרון, תושבים רבים ובני משפחות המייסדים וביניהם יענקל'ה שחר בעליה של מכבי חיפה, הפסל דודו גרשטיין וצוות בית ראשונים.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה