צפו: מהומה בחלקה הצבאית בבית העלמין באשדוד ביום הזיכרון במהלך נאום השר בן גביר
13.05.24 / 17:29
כצפוי, הגעתו של השר בן גביר כנציג הממשלה בבית העלמין באשדוד ביום הזיכרון, עוררה פרץ רגשות ומהומה רבתית, כולל אלימות פיזית והשפרצת מים כנגד המוחים.
בן גביר המשיך לנאום במהלך המהומה (נאום ארוך), למרות שהציבור כבר לא הקשיב .
כך נראה היום הקדוש לעם ישראל באשדוד, היום שאמור להיות הכי מאחד מכל ימי השנה.
זה קורה כאשר דווקא פוליטיקאי שמזוהה עם הפילוג בעם, נשלח מטעם הממשלה וזאת למרות שמשפחות שכולות בקשו שלא יגיע.
כבר לכבוד הגעתו, המשטרה הפכה את בית העלמין באשדוד ליעד מבוצר.
תזכורת - הגעה של נציג ממשלה אמורה להיות במטרה לכבד את המשפחות השכולות ולא להפך.
צפו בסרטון - זה מה שנזכור מיום הזיכרון שהיה באשדוד >>
פעם יום הזיכרון היה היום הכי מלכד בשנה, הדממה הייתה מפלחת את האוויר וכל המבקרים הרבים, היו נראים כאחד, השנה תיארה אחת המבקרות - "זה היה כל כך מזעזע שאפילו לא יכולה לתאר". טקס ממלכתי? ממלכתיות לא הייתה שם.
עם ההחלטה שהשר לביטחון פנים, איתמר בן גביר, יגיע לטקס הממלכתי של יום הזיכרון, בבית העלמין באשדוד, כבר נרשמה דריכות רבה. בית העלמין הפך ליעד מבוצר, ובין רחבת הטקס לקהל יצרו שתי שורות של מחסומים. סלקטורים בדקו את הנכנסים בשערי בית העלמין הצבאי כדי לבדוק אם הבאים חמושים. גדרות תחמו את החלקה הצבאית ומשפחות הנופלים לא יכלו לבקר בחלקת קברי ״ההורים השכולים״, הסמוכה לאחר שזאת נחסמה בגדרות.
עם הגעתו של השר, מפגינים קראו לעברו "חטופים עכשיו". בהמשך נאומו נקטע על ידי נוכחים בטקס וקרב צעקות ואף מגע פיזי מאיים, התפתח בין משפחות שכולות למפגינים.
לאחר הצפירה, החלו צעקות מכיוון מספר משפחות שכולות שצעקו לעברו של השר בן גביר. "פושע. לך מכאן". אחרים צעקו בחזרה כנגד המוחים ואמרו גם לאם שכולה - "עופי מכאן", במקום פרצה מהומה שהייתה צפויה מראש. המהומה נמשכה גם בתוך שירת התקווה וכן, גם הייתה אלימות פיזית במקום...
השר בן גביר הנו דמות שנויה במחלוקת בלשון ההמעטה, בטח כשמדובר בחללי צה"ל. בן גביר לא שרת בצבא ויצא בחודשים האחרונים בהתבטאויות נגד משפחות החטופים ונגד קבלת החלטות לשחררם.
בן גביר היה מחברי הממשלה שהכי משכו אש בתקופת הרפורמה/ ההפיכה המשפטית והיה מהגורמים המרכזיים שהביאו לפילוג שנוצר בעם, קודם ל 7 באוקטובר.
יש שיאהבו את דעותיו, יש שיתעבו אותם ובכל מקרה ישנה הסכמה מלאה שהוא לא דמות הנחשבת כמאחדת את העם.
יום הזיכרון הוא יום שהרגשות בו מבעבעות ונמתחות יותר מכל יום אחר, זהו יום האחדות של עם ישראל עם בניו שנפלו בקרבות, ומכאן שלטקסים מסוג אלו, יש לשלוח נציגים שמייצגים השרות הצבאי, את ההזדהות עם השכול, ובעיקר נמצאים בקונצנזוס הלאומי.
נראה שהאמצעי (נציג ממשלה) לכבד את המשפחות השכולות, הפך למטרה עצמה וחבל שכך. כבוד לא היה שם