ישיבת המליאה אמש : תחרות הצעקות בשיאה, כנ"ל "מסורת" ההרחקה של גלית אבינועם. ראו בוידאו
06.01.25 / 13:50
סביר להניח שאינכם מבין הבודדים שעדיין טורחים לצפות בשידורים מהמליאה. אז הבאנו לכם קטע קצר מההתרחשויות בה.
בשורה התחתונה: הקואליציה ממשיכה להתעמר באופוזיציה בטכניקת סעיף 9 א' של זימון ישיבות שלא מן המניין (ראו בהמשך) ואילו האופוזיציה ממשיכה להתנגד לכל דבר כמעט ולצעוק... !
אגב, היתה גם החלטה אחת שהוסכמה פה אחד - להסכים לקבל מענקים בכ10 מליון ש"ח ממפעל הפיס...
ראו הרחבה.
בתמונה: רגע נדיר של שקט במליאה...
קבלו דוגמה מעולה לסגנון ולטונים בישיבה.
ישיבת המליאה 5.1.25 :
תחרות הצעקות בשיאה, כנ"ל "מסורת" ההרחקה של גלית אבינועם. ראו בוידאו
נפתח בכך שהישיבה כונסה לישיבה שלא מן המנין לדון בהצעת שליש חברי המועצה בנושא ייעול הטיפול בגניבות רכבים בעיר, שהתרבו מאוד לאחרונה. כאשר היא מציעה כי יתוגברו מחסומים אקראיים בכניסות לעיר ותבוצע פניה לכיתות הכוננות העירוניות להצטרף לתגבור מערך האבטחה בשעות הלילה.
(איך? באיוש נקודות ביקורת, בהן יהיו גם שוטרים מתנדבים וניידות עם פנסים כחולים מהבהבים...)
ומי חתום על ההצעה ? יו"ר ועדת הביטחון חבר הקואליציה ומ"מ רה"ע יהודה חימוביץ, אשר רק לפני כמה ימים כינס את הועדה לדיון (ממנו נעדרו נציגי האופוזיציה, לטענתם כי השעה בה נקבע - 17.00- אינה מתאימה לאנשים עובדים ואותו ערב אף היה ערב חנוכה. ) והדעת נותנת שיכל לגבש הצעה בועדה, לדון בה ולהביאה לראש העיר כדי שתיכלל בסדר היום במליאה הקבועה.
אלא שבחסות סעיף 9 א' האגדי בחוק הרשויות המקומיות, יכולים 5 חברי מועצה (שליש) ליזום אחת לחודש ישיבה שלא מן המנין, כדי לקיים דיון בנושא כלשהו. וכך מזדרזים חמישה "תורנים" מקרב הקואליציה מדי חודש להגיש ראשונים הצעה שכזו, שיכולה לעסוק גם בשטויות, ובלבד לחסום את הדלת להגשת הצעה כזו מצד האופוזיציה וקיום דיון בנושאים שהיא רוצה להעלות לסדר היום.
ההתנהלות הזו חוקית. אך המסורת המונציפלית המוכרת לי כעיתונאי מעשרות שנות סיקור ובודאי ההגיון או הפרשנות הסבירה לכוונת המחוקק, הינה לאפשר דיון בנושאים שראש הרשות הקובע יחידי את סדר היום ומה יידון במליאה - נמנע מהעלאתם. ואני בספק רב האם בכל ההצעות שנדונו בשנה האחרונה כיוזמות לדיון מליאה שלא מן המנין, היתה ולו אחת שראש העיר התנגד לדון בה.
וכך, מתחילות מראש הישיבות, לצערי ואני מקווה שגם לצערכם- באוירה טעונה ועד מהרה הרגשות והתסכול מתפרצים.
נכון, האופוזיציה תורמת ובגדול את חלקה, כולל בהטחת עלבונות ורמיזות לא הוגנות כלפי עובדי עיריה, "טאבו" מקובל (כי הם מנועים מלהגיב) שמופר במועצה הנוכחית שוב ושוב ואפילו בהתנגדות קטנונית לנושאים כמו אישור החלפת עוזרת אישית לסגן ראש העיר, כאילו מדובר בהחלפת היוהמ"ש לממשלה.. (כאשר התנגדותם בדיון הקודם פגעה באפשרות לשלם לה שכר !)
ועדיין - אני מצפה מהקואליציה וראש העיר להיות יותר נדיבים ולהפגין מעט סובלנות ונדיבות רוח, מה יקרה אם הם יעלו נושא כלשהו? הרי ממילא יש לכם רוב וממילא הקשב הציבורי כיום לנושא הפוליטי העירוני קלוש עד לא קיים.
ועתה לנושאים שנדונו, אלו שהפכו למוקד לויכוח ואלו שעברו בשקט...
1. ראש העיר שמואל בוקסר שיתף את חברי המועצה בתמונת רחפן שצולמה בשבוע שעבר מעל מאגר הגל הגואה ראשל"צ, מיד לאחר מערכת הגשם המשמעותית הראשונה לחורף הזה וכמובן הדגיש שאם כמויות המים האדירות לא היו נקלטות במאגר, הן היו מגיעות לרחובות הנמוכים בעיר.
2. ההצעה האמורה ליעול ההגנה מפני פורצים וגנבי רכב, עוררה התנגדות רבה מהאופוזיציה שטענה כי היא מבטאת כישלון של העיריה וניצול לא נבון של אגרת השמירה. על כך נענו בסקירה של קב"ט העירייה הותיק רון לוי על פעילות אגף הביטחון להגברת ביטחון התושבים:
הפעלת 4 ניידות שיטור 24/7, סיירת חמושים, הקצאת 4 אופנוענים חמושים וניידת המפטרלים בין מוסדות החינוך בשעות הלימודים. עוד נתן הקב"ט סקירה על פעילות מצלמות האבטחה העירוניות, ועל מקרים בהם הצליחו "לתפוס על חם" ביצוע עברות ולסייע בידי מערכת הביטחון באכיפת החוק. עוד הדגיש הקב"ט כי אגרת השמירה אינה מיועדת לממן הגנה על רכוש וכי זהו תפקידה של משטרת ישראל.
לאחר הדיון הסוער במיוחד (כאשר גלית אבינועם ממשיכה להתעלם מקריאות ראש העיר לסדר ולצעוק כאוות נפשה- עד להרחקתה...) עברה הצעת ההחלטה האמורה, שלטעמי הינה די אמורפית והסיכוי ליישומה קלוש - ברוב קולות.
(אגב, תומר תדהר שוב נעדר מהישיבה ואילו עמוס לוגסי הגיע ממיטת חוליו, עטוי במסיכה.)
ונסיים באוירה חיובית:
חברי המועצה אישרו פה אחד קבלת מענקים ממפעל הפיס בסכום כולל של כ 9.7 מיליון ש"ח, עוד השנה. כ 7.7 מיליון יוקצו בתוכנית 4 שנתית להקמת מועדון פיס לקהילה ולנוער בטירת שלום ועוד כ 2 מיליון ש"ח, למימון תוכניות רווחה ונוער בעיר לתקופה של 4 שנים.
המענק המכובד של מפעל הפיס, ישמש לבניית המרכז הקהילתי בטירת שלום, מבנה העתיד לשרת את קהילות טירת שלום, וואלי וכפר אהרון ולהוות בית לפעילות תנועות הנוער, חוגים ומפגשי תרבות וקהילה.