שקל דיגיטלי הכירו את שק"ד המטבע הישראלי הוירטואלי שבנק ישראל שוקל להנפיק
20.02.25 / 12:47

מחקר חדש של בנק ישראל מניב תוצאות מסקרנות: נכונות הציבור הישראלי לאמץ שקל דיגיטלי
מעל מחצית מהמשיבים (51.57%) גילו עניין גבוה בשימוש בשק"ד: 34% מהציבור הביעו עניין גבוה במיוחד, ו-17% הביעו עניין בינוני גבוה. ממצא זה מצביע על היתכנות גבוהה לאימוץ השק"ד על ידי הציבור הישראלי.

שקל דיגיטלי הכירו את שק"ד המטבע הישראלי הוירטואלי עליו שוקד בנק ישראל
בימים אלו נערך בנק ישראל לאפשרות הנפקת שקל דיגיטלי (שק"ד) קמעונאי כאמצעי תשלום. המטבע הוירטואלי יהווה התחייבות של הבנק המרכזי כלפי המחזיק בו, ואשר ישמש כהילך החוקי במימד הדיגיטלי.
נכון לעכשיו טרם התקבלה החלטה על הנפקתו, אך בדומה לבנקים מרכזיים מובילים בעולם, הוחלט בבנק ישראל להיערך עם תכנית פעולה, שאותה ניתן יהיה להוציא לפועל בעתיד, במידה ויוחלט להנפיק שקל דיגיטלי. במסגרת תוכנית הפעולה הוקמה ועדת ההיגוי של בנק ישראל לקראת להנפקה אפשרית של שקל דיגיטלי.
בעקבות העולם הבנקים המרכזיים מנפיקים מטבעות דיגטליים
יוזמות לפיתוח מטבעות דיגיטליים (CBDC ) נבחנות במדינות רבות ברחבי העולם. נכון לאמצע 2024, נרדמו 134 בנקים מרכזיים המייצגים כ98%- מהתמ"ג העולמי שנמצאים בשלב זה או אחר של בדיקת האפשרות של הנפקת מטבע דיגיטלי. 68 מתוכם בשלבים מתקדמים של מחקר ופיתוח, הוכחות היתכנות או פיילוט, ושלושה כבר הנפיקו CBDC( איי-בהאמה, ניגריה וג'מייקה.
פרויקט היורו הדיגיטלי
מטבע זה נמצא בשלב ההכנות שיסתיים בסוף 2025. סין מפעילה את הפיילוט הגדול ביותר של CBDC ובשלב
דומה נמצאות גם מדינות מתפתחות גדולות אחרות כגון הודו ורוסיה
האם הציבור הישראלי יאמץ את השקל הדיגיטלי?.
מחקר חדש של בנק ישראל שפורסם החודש, פברואר 2025, מביא עמו מספר מסקנות. מעל מחצית מהמשיבים (51.57%) גילו עניין גבוה בשימוש בשק"ד: 34% מהציבור הביעו עניין גבוה במיוחד, ו-17% הביעו עניין בינוני גבוה. ממצא זה מצביע על היתכנות גבוהה לאימוץ השק"ד על ידי הציבור הישראלי.
