חברת דרך ארץ- מיהי ומהי תרומתה לתחום התעבורה בישראל
04.11.24 / 12:53
אם אתם נוסעים מדי יום בכביש 6, אתם בוודאי מבינים איזו מהפכה יצר הכביש המדובר בכל נושא התחבורה הישראל ועד כמה הוא מקל על החיים ומאפשר נסיעה ליעדים שונים ברחבי הארץ בצורה נוחה, קלה, מהירה ופשוטה. מי שאחראית על פיתוח הכביש המדובר היא חברת "דרך ארץ"
חברת דרך ארץ היא החברה המפעילה והאחראית על כביש 6, המכונה גם כביש חוצה ישראל – הכביש הארוך הראשון במדינה שפועל ככביש אגרה אלקטרוני ונחשב לפריצת דרך בתחום התשתיות והתחבורה. דרך ארץ, שפועלת במסגרת מודל BOT (בנה-הפעל-העבר), לא רק הקימה ומימנה את כביש 6, אלא גם אחראית על תחזוקתו וניהולו השוטף עד לסיום תקופת הזיכיון שלה בשנת 2032. בהקמת כביש 6, החברה שילבה תכנון הנדסי מתקדם והתמקדות בחדשנות תחבורתית, המבטיחה נסיעה חלקה ונוחה לנוסעים מצפון לדרום הארץ ללא עומסים מיותרים או פקקים שמכבידים על הנסיעה.
כביש 6 - מודל תחבורה חכמה וחדשנות
כביש 6 הוא הכבישים המהירים החשובים בישראל והוא מייצג מודל של תחבורה מתקדמת בארץ. הכביש מתאפיין במערכות אגרה אלקטרוניות שמפשטות את גביית התשלום, ובמערכת בקרת תנועה מתקדמת שמנהלת את זרימת התנועה ומונעת עומסים במקטעים העמוסים, כאשר המטרה היא לשפר את הנגישות, חברת דרך ארץ הרחיבה לאחרונה את הכביש ובנתה מחלפים נוספים, כגון מחלף בית נחמיה. נוסף לכך, היא מקדמת את הקמתם של נתיבים ייעודיים לרכבים רבי-תפוסה לשיפור התחבורה הציבורית ולהפחתת העומס בתחבורה הפרטית, מתוך גישה חדשנית וברת-קיימא.
שיפור תשתיות וקיימות סביבתית
דרך ארץ שמה דגש על תחבורה ירוקה, כאשר חלק מהפרויקטים שנכללים בהקמתו ותחזוקתו של כביש 6 מתמקדים גם בתשתיות סולאריות הממוקמות במקטעים שונים לאורך הדרך. באמצעות תשתיות אלו החברה שואפת למזער את טביעת הרגל הפחמנית של הכביש ולתרום לאנרגיה מתחדשת. ניתן לומר כי חברת דרך ארץ מהווה דוגמה להתקדמות תחבורתית תוך שמירה על קיימות והבטחת חוויית נסיעה נוחה לאורך שנים
כיצד חברת דרך ארץ תורמת למשק התחבורה ולכלכלה הישראלית?
כביש 6, תחת ניהולה של דרך ארץ, מציע למעשה נתיב מהיר, חסכוני ויעיל אשר מקצר את זמני הנסיעה בין צפון לדרום ישראל וכך משפר את היכולת של כל אדם להגיע לכל מקום שהוא חפץ בו בצורה נוחה, קלה ומהירה. לא מעט אנשים יכולים להתפתח תעסוקתית ולבחור לעבוד במקומות עבודה מתקדמים הממוקמים רחוק יחסית ממקום המגורים שלהם שכן, יש להם אפשרות להגיע בצורה קלה, מהירה ונוחה לאזור באמצעות נהיגה על כביש 6 וכן לשוב לביתם בצורה קלה ומהירה בסופו של יום. מעבר לכך, הכביש תורם באופן עקיף למשק שכן, שהוא מאפשר שינוע מהיר של סחורות ומעודד את הכלכלה המקומית, בייחוד באזורי הפריפריה. הכנסותיה של חבאת של דרך ארץ, העומדות על כמיליארד שקל לשנה, מצביעות על הצלחתו של הפרויקט ועל המשמעות הכלכלית של פרויקט כביש 6 למדינת ישראל כולה.