לקראת מבצע "הקש בדלת" קבלו את היו"ר החדשה של סניף האגודה למלחמה בסרטן בנס ציונה - יהודית כהן:
07.10.21 / 21:36
"אני קוראת לכולם לפתוח את הלב" אומרת ד"ר יהודית כהן, יושבת הראש של סניפה החדש של האגודה למלחמה בסרטן בנס ציונה, - המתכוננת למבצע הנרחב "הקש בדלת" שיתקיים ביום שני הקרוב, זו השנה ה-61 ואומרת:
"נפלה בחלקי הזדמנות נהדרת לנצל את הידע והקשרים המקצועיים שלי, על מנת לסייע לתושבי נס ציונה לקבל מידע אמין ומסודר בתחום הסרטן. אני פתוחה לקבלת הצעות לשיתופי פעולה כדי להמשיך ולקדם את הנושא"
עליה ועל תוכניותיה וכן על האגודה למלחמה בסרטן ומבצע "הקש בדלת" , בכתבה שלפניכם:
כתבתו של אסף ניצן. מוגשת באדיבות "כל נס ציונה".
מבצע 'הקש בדלת' של האגודה למלחמה בסרטן ייצא לדרך ביום שני הקרוב. כמו בכל שנה ב-61 השנים האחרונות, באגודה מקווים לאגור כמה שיותר כספים עבור החולים, ואל המהלך מצטרפים הרבה מאוד גורמים, כולל מערכת החינוך ששולחת את הילדים לביצוע התרומות.
לקראת המבצע, דיברנו עם ד"ר יהודית כהן, מי שנכנסה לאחרונה לתפקיד של יו"ר הסניף החדש בנס ציונה של האגודה למלחמה בסרטן.
מי את ד"ר יהודית כהן?
אני תושבת נס ציונה מזה 22 שנים, נשואה ואמא ל-4 ילדים. במשך שנים רבות פעלתי במסגרת ועדי ההורים במערכת החינוך בעיר, ועד לאחרונה כיהנתי כיו"ר ועד ההורים בתיכון בן-גוריון.
במסגרת לימודי האקדמיים עסקתי במגוון תחומים הקשורים בביולוגיה. את התואר הראשון שלי עשיתי בביולוגיה ובאנדוקרינולוגיה, בתואר השני התמחיתי בביוכימיה קלינית, וסיימתי את התואר השלישי בתחום של גנטיקה מולקולרית. בפוסט דוקטורט עסקתי במחקר בנושא הסרטן.
בתום לימודיי השתלבתי במספר חברות תעשייתיות, אך מהר מאוד מצאתי את עצמי במכון האונקולוגי של בי"ח שיבא בתל השומר. שם הקמתי בנק רקמות למחקר בתחום הסרטן, וניהלתי מספר שנים את התכנית לרפואה מותאמת אישית. לאורך הדרך יצרתי קשרים טובים עם רופאים רבים ומומחים שונים בתחום, וצברתי ידע רב בנושא. כיום אני עובדת כמנהלת המדעית של מידג"ם - בנק הרקמות הלאומי של ישראל למחקר, בעיקר בתחום הסרטן.
יהודית, מה מניע אותך לביצוע התפקיד הזה?
לפני מספר חודשים פנו אלי בבקשה לקחת על עצמי את הקמת סניף של האגודה למלחמה בסרטן בעיר. לאחר התלבטות קצרה, הבנתי שנפלה בחלקי הזדמנות נהדרת לנצל את הידע והקשרים המקצועיים שלי, על מנת לסייע לתושבי נס ציונה לקבל מידע אמין ומסודר בתחום הסרטן. כמובן שאני מבצעת את התפקיד הזה בהתנדבות מלאה, בנוסף על עבודתי הרגילה.
מה החזון שלך לסניף נס ציונה של האגודה למלחמה בסרטן?
ראשית, חשוב לי לציין שהאגודה למלחמה בסרטן היא עמותה התנדבותית ישראלית שהוקמה לפני כ-50 שנה, במטרה להקטין את התחלואה והתמותה ממחלת הסרטן ולשפר את איכות חיי החולים. הגוף הזה הוקם כדי לתת מענה מקצועי למחלימים. במסגרת תפקידי, אני רוצה קודם כל להקים ולתפעל את הסניף החדש של האגודה בנס ציונה בשיתוף עם עיריית נס ציונה ועם תושבי העיר, אשר רבים מהם כבר הציעו את עזרתם. במקביל, אני שואפת לתת מענה מקומי לחולי סרטן ולמחלימים הגרים בנס ציונה, במספר דרכים שמיד אפרט. בנוסף, חשוב לי מאוד להעלות את המודעות הקהילתית לנושא הסרטן על כל רבדיו, תוך הנגשה של ידע ומידע בתחומי מניעה, טיפול ותמיכה. השבוע כבר קיימנו הרצאה ראשונה, במסגרת חודש המודעות לסרטן השד, על חשיבות הגילוי המוקדם של סרטן השד.
האם תוכלי לפרט את תכנית העבודה שלך לקידום חזון זה?
על מנת להשיג את המטרות האלה אני מחפשת אתכן ואתכם התושבים, ליצירת שיתופי פעולה והעלאת רעיונות בהם תרצו לקחת חלק. אני רואה את הסניף שלנו פעיל בתחומים רבים:
- יצירת סביבה מקצועית, מוגנת ומכילה עבור חולים ומחלימים. למשל באמצעות הסברה והדרכה על ידי אנשי מקצוע; הפצת מידע על זכויות וזכאויות; פעילות שיקום ורווחה, כגון התעמלות, סדנאות וכדומה; קבוצות תמיכה; תכנית "מחלימים לחיים בריאים"; והדרכות להורים לילדים חולים.
- העלאת מודעות באמצעות מערכת החינוך, בשילוב של פעילויות בתוך המסגרות הפורמליות והבלתי פורמליות; אירועי התרמה (באמצעות פעילויות ספורט למשל). רק ביום שישי האחרון היה בעיר מירוץ של "גמאני רצה", מיזם מקסים של עמרי פדהצור תושב נס ציונה, להעלאת המודעות לסרטן השד; התמקדות בנושאים ספציפיים, כגון יום ללא עישון, תכנית "חכם בשמש", חודש סרטן השד, "אחותי בורוד", יום הסרטן הבינלאומי, חודש המודעות לסרטן העור וכדומה.
- גיוס משאבים. מבצע הקש בדלת השנתי יתקיים ביום שני הקרוב, 11.10. אני קוראת לכולם לפתוח את הלב והכיס לתלמידי חטיבות הביניים בעיר, אשר יגיעו לבתיכם על מנת להתרים אתכם. עסקים המעוניינים לבצע תרומה משמעותית יותר, יכולים לפנות אליי באופן אישי ואדאג שהתרומה תגיע ליעדה, ותעודת הוקרה מתאימה תועבר לתורמים. אני גם פתוחה לרעיונות נוספים לקיום אירועי התרמה ופעילויות בעיר.
- פעילויות חינוכיות ושיתופי פעולה עם אשכול פיס לביצוע פעילויות חקר מדעיות; תחרויות בין בתי ספר ליצירת מיצגים; הרצאות לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב (למשל: חכם בשמש, עישון, אורח חיים בריא)
- פעילויות כלליות כמו הרצאות לאוכלוסייה הרחבה; מבצעים נקודתיים בהתאם לצורך שיעלה מתוך קהילת החולים והמחלימים; פעילויות תמיכה נפשית/פיסית בחולים, מחלימים ובני משפחותיהם; קיום ימי בריאות עירוניים במסגרת "עיר בריאה"; יצירת אפשרות להתנדבות של תלמידי תיכונים במסגרת מחויבות אישית; שת"פ עם צה"ל; הכנסת פעילויות במהלך יום העבודה לחברות הפעילות בעיר; יצירת קשרים עם בתי חולים. ועוד ככל אשר נרצה...
מה את צריכה כדי להצליח?
אני פועלת כעת לבנות תיק של רעיונות לקידום ייחודי בנס ציונה. לשם כך אני זקוקה לעזרה של צוות מתנדבים ומתנדבות. כל מי שמעוניין לקחת חלק מוזמן לפנות אליי באופן אישי - מספר הטלפון שלי הוא 058-4466755. ההזמנה מיועדת גם למטופלים ומטופלות, מחלימים ומחלימות – פנו אלי בכל נושא רלוונטי. מכיוון שכל הפעילויות שלנו ניתנות על ידי האגודה ללא עלות, אני מחפשת גם שיתופי פעולה מקומיים אשר יאפשרו לנו להרחיב את הפעילות ככל האפשר.
מילה אישית לסיום?
אני בטוחה שמתחילה כאן דרך ארוכה ומשמעותית, החשובה מאוד הן בהיבט של מניעה באמצעות העלאת מודעות לנושא הסרטן, והן בהיבט של מתן מענה לחולים ולמחלימים, אצלנו בתוך העיר. אני רואה חשיבות גדולה בבניית קהילה חזקה ותומכת בתוך העיר, בשיתוף פעולה עם מערכת החינוך, לבניית תשתית חברתית משמעותית, שתדע להתמודד עם הנושא במקצועיות, חוכמה ורגישות.
על המבצע עצמו: