חבר בארגון הפשע הרמלאי של ג׳רושי וחשוד נוסף נעצרו - חשודים בהנחת מטען חבלה
21.10.25 / 09:42
משטרת אשדוד עצרה חבר בארגון הפשע של ג'רושי, תושב ג'ואריש ברמלה וחשוד נוסף מנתיבות - השניים חשודים בהנחת אמל"ח (ככול הנראה מטען) באשדוד בימים האחרונים. השניים הכחישו כל קשר לאמל"ח. בית המשפט הורה לשחררם למעצר בית מאחר והחשד הסביר בעניינם חלש, אך בעקבות ערעור המשטרה - מעצרם הוארך עד למחר בהסכמה
בבית משפט השלום התקיים דיון בבקשת המשטרה לעצור את בלאל אלג׳רושי, תושב ג׳ואריש, החשוד בהנחת אמצעי לחימה (ככול הנראה מטען חבלה) בעיר אשדוד בין התאריכים 16-17 באוקטובר. אלג׳רושי נחשב לדמות מוכרת המזוהה עם ארגון הפשע ג׳רושי, ונעצר לצד חשוד נוסף, ראובן חלילי מנתיבות, בחשד למעורבות באירוע הפלילי החמור.
נציג המשטרה טען בדיון כי מדובר באירוע חמור וכי קיימות ראיות הקושרות את החשוד למעורבות במעשה, אך סירב לפרט את סוג האמל"ח או את הראיות הפורנזיות בפני בית המשפט. לדבריו, "יש עוד פעולות חקירה רבות לביצוע, חלקן ברות שיבוש", והוסיף כי קיימים מעורבים נוספים בפרשה.
מנגד, סנגוריתו של אלג׳רושי, עו"ד חן ברוך, טענה כי "סיבת המעצר לא ברורה במיוחד… אדם נעצר שעה לאחר ששוחרר מבדיקה שגרתית של שוטרת. אם היה חשד ממשי, המשטרה הייתה עוצרת אותו כבר אז. מדובר בחקירה ראשונית, ללא ראיות ממשיות". עוד הוסיפה: "המשיב נתן גרסה מלאה ואליבי ברור, ניתן לבדוק זאת - אין חשש לשיבוש חקירה".
לאחר עיון בתיק החקירה קבעה השופטת הבכירה סבין כהן כי "רף החשד הסביר בשלב זה אינו מצדיק את מעצרו של המשיב". היא הורתה על שחרורו של אלג׳רושי למעצר בית מלא, בפיקוח הדוק ובערבות כספית של 10,000 ש"ח.
תנאי דומה נקבע גם בהארכת מעצרו של חלילי.
נציג המשטרה ביקש לעכב את ביצוע ההחלטה, והשופטת כהן קיבלה את הבקשה - בהמשך, בעקבות ערעור שהגישה המשטרה במחוזי, הוסכם כי מעצרם של שני החשודים יוארך עד למחר (שני) לצורך המשך פעולות חקירה.

