איך למצוא רופא שיניים מומלץ לילדים
15.01.25 / 07:50
חשוב מאוד להקפיד על בריאות השיניים של הילדים החל מגילאים צעירים, וזאת לצד פיתוח הרגלי צחצוח ותחזוקה נכונים. צעדים כאלו הם הדרך שלנו בתור הורים להבטיח את בריאות חלל הפה של הילדים שלנו כאשר הם מתבגרים - אך כיצד ניתן למצוא רופא שיניים מומלץ אליו נוכל לשלוח אותם? במאמר הבא, נציג מספר דברים שחשוב לקחת בחשבון רגע לפני שבוחרים רופא מומלץ עבור טיפול שיניים לילדים.
בחירת רופא שיניים לילדים - קריטריונים חשובים
על מנת לבחור רופא שיניים מומלץ עבור טיפול שיניים לילדים , קיימים מספר קריטריונים אשר מהווים חלק בלתי נפרד מביצוע הבחירה הנכונה. להלן מספר דוגמאות:
- בוגר תכנית התמחות ברפואת שיניים לילדים - רופא שיניים המתמחה באופן ספציפי בטיפול בילדים יידע כיצד לגשת לטיפול בצורה הרבה יותר טובה מאשר רופא שיניים כללי. לצד ידע נרחב יותר ברפואת שיניים לילדים (כמו למשל בשיני חלב) בדרך כלל רופא שיניים המתמחה בטיפול בילדים יהיה סבלני יותר ויכיר את הגישה הנכונה.
- סבלנות - כפי שאמרנו קודם לכן, רופא שיניים המתמחה בטיפול בילדים בדרך כלל יהיה סבלני יותר. באופן כללי, כל רופא מומלץ בו תבחרו עבור טיפול שיניים לילדים שלכם אמור להיות סבלני. לצד זמן הטיפול, שעלול להתארך מעבר לעיתים ובמיוחד בטיפול הראשון של הילד, יש צורך להשקיע זמן גם בבניית אמון ושיתוף פעולה מצד הילד.
- כימיה ותקשורת - אם האינטראקציה של הילד שלכם אינה טובה עם הרופא - זה עלול להוביל בעתיד לחוסר אמון ואף גם חוסר שיתוף פעולה. לכן, חשוב מאוד לבחור רופא שהילדים שלכם מרגישים בנוח איתו.
חשוב לא פחות - רופא שעובד על מיומנות הצחצוח של הילד
גם כשזה נוגע לחלל הפה, מניעה מהווה את הטיפול הטוב ביותר. לצד טיפולים שגרתיים, חשוב מאוד להקפיד לעבור עם הילד שלכם על שגרת צחצוח נכונה ובריאה, וכמובן גם לוודא כי הוא עוקב אחריה באדיקות. באופן כללי, מומלץ לסייע לילדים לצחצח שיניים עד גיל 9 לכל היותר, אם כי הורים מסוימים נוהגים לתת לילדים להתחיל לצחצח לבד לגמרי כבר לקראת גילאי 3-4, כמובן בהנחה והם מבצעים זאת בצורה נכונה.
הכינו את הילד לקראת המפגש
לקראת הביקור הראשון אצל רופא השיניים, חשוב מאוד להסביר לילד ולהכין אותו. עליכם להסביר לו כי אתם הולכים כעת לרופא שיניים, ורצוי אף להסביר לו את החשיבות האדירה מאחורי ביצוע הבדיקות או הטיפולים הללו על מנת להבטיח שיתוף פעולה מצידו. חשוב לא פחות לתאר את הביקור בצורה חיובית ואקטיבית ככל הניתן, וזאת על מנת להפיג את החשש שעשוי להיות. הקפידו להימנע ממילים וביטויים כמו 'גיבור', בגלל שהן מרמזות מראש לילד על קשיים מסוימים ובעצם עלולות להגביר את חששותיו.