עכשיו גם בשיקגו מכירים את הפנים והשמות -כל חטופי ומשוחררי מסיבת הנובה במיצג בשיקגו

$(function(){setImageBanner('f140366e-da06-416e-ac66-580fd64ad9ed','/dyncontent/2025/11/23/5115feae-d40c-4088-9216-2848e818a9ac.jpg',20468,'יהורם_נס ציונה נט_300_100 עד 22012025',525,78,false,45889,'Image','');})

לראשונה במיצג בשיקגו נחשף קיר החטופים המלא - כל חטופי ומשוחררי הנובה כולם מסומנים כחוזרים. מיצג ההנצחה והזיכרון של קהילת הנובה 06:29 נפתח בשיקגו, לאחר שהוצג ברחבי העולם וזכה ליותר מחצי מיליון מבקרים.

קיר החטופים המלא - כל חטופי ומשוחררי הנובה כולם מסומנים כחוזרים נחשף במיצג נובה בשיקגו
 מיצג נובה בשיקגו קרדיט Jeremy Bloom מקור מירי חיון יחצ

הסברה ישראלית בחו"ל בנושא החטופים ממסיבת הנובה - לראשונה במיצג בשיקגו נחשף קיר החטופים, המכיל את תמונותיהם של כל חטופי הנובה ומשוחררי הנובה, כפי שלא הוצגו עד היום וזוהי הפעם הראשונה והמקום שבו כולם סומנו כחוזרים. שיקגו היא גם עיר הולדתו של מארק שינדל, סטודנט בן 23 להנדסה אזרחית, שנרצח בפסטיבל. הוריו השתתפו באירוע ואמרו כי: "עבורנו זו לא רק תערוכה, זו דרך לספר את סיפורו של מארק ולוודא שהעולם לא ישכח."

המיצג העשירי במספר, משחזר במלואו את אתר הפסטיבל ויוצר חוויה רב־חושית עוצמתית והוא כולל פריטים ותפאורה מקוריים שהובאו מהשטח לאחר הטבח - מקררים מנוקבים בכדורים, רכבים חרוכים, עמדות בר שנורו, לצד חפצים אישיים של החוגגים. לצידם מוצגים מיצגי מולטימדיה חדשניים ועדויות מצולמות בגוף ראשון של שורדים ומשפחות הנרצחים.

מסע מצולם בכביש ההפקרה. ביקור במיצג נובה, באנדרטה לזכר התצפיתניות בעוטף ועוד אנדרטאות בכביש 232.

לאירוע הפתיחה בשיקגו הגיע רם עמנואל, מי שהיה ראש עיריית שיקגו ולשעבר ראש הסגל בבית הלבן, שביקר במיצג והביע הזדהות עמוקה עם הקהילה הישראלית ועם משפחות הקורבנות. "שיקגו גאה לעמוד לצד עם ישראל ולתמוך בקהילה שמצאה דרך להפוך כאב עצום לתקווה." אמר עמנואל במהלך ביקורו.

 היכן מוצגת התערוכה לזכר חטופי הנובה בשיקגו?. 

התערוכה מוצגת במתחם 1800 N Clybourn Ave עד ה־30 בנובמבר. ההכנסות ממכירת כרטיסי הכניסה למיצג ייתרמו לעמותת קהילת שבט הנובה ויוקדשו להמשך פעילותה למען השורדים, המשפחות השכולות ומשוחררי השבי.

מיצג נובה בשיקגו קרדיט - Jeremy Bloom   מקור מירי חיון יחצ

חנוכה 2025 בקניון עופר רחובות הכניסה חינם. חוגגים במתחם חוויתי בהשראת "אליסה בארץ הפלאות"

סיפורה של טרגדיה לאומית אתר ההנצחה לנרצחי הנובה בחניון רעים

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה