דרמה בציונות הדתית: הרב אלעאי עופרן במתקפה חסרת תקדים נגד הנהגת המגזר החרדי – "מתנהלים כמו ארגון פשע!"

$(function(){setImageBanner('18d2bedc-07c4-45d0-919a-e9939465f35b','/dyncontent/2026/2/23/9eafd859-6d5c-4bfd-b7d0-135cdc1ed339.jpg',20860,'מצחיקונת עד 0606 היכל תרבות 300100',525,78,false,48688,'Image','');})

בעקבות הפרעות בבית השופט סולברג, מציב הרב אלעאי עופרן מראה נוקבת ומטלטלת מול החברה החרדית והעסקנים שלה, ומאשים אותם בהפעלת מנגנון אלים, מאורגן וממומן שמטרתו לרסק את ריבונות המדינה.
לטענתו, החברה החרדית מפעילה כפייה אגרסיבית ושלילת חירות קיצונית על הפרטים החיים בתוכה, כאשר האלימות הזו הופנתה עד היום בעיקר כלפי פנים ורק לאחרונה החלה לזלוג החוצה.

פייסבוק

דרמה בציונות הדתית: הרב אלעאי עופרן במתקפה חסרת תקדים נגד הנהגת המגזר החרדי – "מתנהלים כמו ארגון פשע!"

הקול המפוכח של הציונות הדתית

הרב אלעאי עופרן הינו רב, פסיכולוג. מכהן כרב קבוצת יבנה, ראש המכינה הקדם צבאית 'רוח השדה', וראש תוכנית "ערבים זה לזה" במכון שחרית. בנוסף להיותו ראש המכינה הוא מלמד גם במת"ן – מכון תורני לנשים, במכינת צהלי ובמכללה האקדמית הרצוג והוא חבר תנועת נאמני תורה ועבודה. (אגב, הוא נכדו של פרופ' ישעיהו לייבוביץ ז"ל.)

הוא מוכר מזה שנים כאחד הקולות המקוריים, המשפיעים והאמיצים ביותר בציונות הדתית. עופרן, הידוע בכתיבתו המרתקת ובנכונותו לגעת בתפוחי האדמה הלוהטים ביותר של הדת והמדינה בישראל, אינו מהסס להציב סימני שאלה נוקבים בפני הממסד. כעת, בעקבות אירועי האלימות האחרונים והפרעות שנערכו בביתו של שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, כמו גם בבתיהם של קציני צבא ומשטרה בכירים, מפרסם הרב עופרן טור חריף בצורה יוצאת דופן שמטלטל את מערכת היחסים הרגישה בין המגזרים.

שלילת חירות מוחלטת של הפרט

בדבריו התקיפים מדגיש הרב עופרן כי לא מדובר עוד במחאות לגיטימיות נגד מוסדות או רעיונות, אלא בתופעה חדשה ומסוכנת של רדיפה אישית המנוהלת כארגון מערכתי לכל דבר. לטענתו, החברה החרדית מפעילה כפייה אגרסיבית ושלילת חירות קיצונית על הפרטים החיים בתוכה, כאשר האלימות הזו הופנתה עד היום בעיקר כלפי פנים ורק לאחרונה החלה לזלוג החוצה.

בטורו הוא מציג תיאור חסר רחמים של חוסר היכולת המוחלט של האדם החרדי לשלוט בגורלו:

"האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך."

התפרקות מנגנון השליטה של העסקנים

הרב עופרן משווה באופן ישיר בין ראשי המפלגות והרבנים החרדים לראשי ארגוני פשע, המפעילים מנגנון של תלות ואיומים מרומזים על חייהם וחינוך ילדיהם של אנשיהם. לטענתו, הפיצוץ הנוכחי נובע מכך שמדינת ישראל החלה לראשונה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה, ובכך היא משחררת את האזרח החרדי מלפיתת העסקנים. זהו בדיוק המקור לקצפם של המנהיגים החרדים, שמבינים שהם מאבדים את השליטה המוחלטת שלהם בציבור, ולכן הם עוברים לטקטיקות של טרור ואימה אישית נגד שופטים וקצינים כדי לאלץ את המדינה לחזור להתנהל מול המוסדות ולא מול הפרט.

לפרק את האוטונומיות ולא להיכנע לטרור

בשורת הסיכום הדרמטית שלו, קורא הרב עופרן למדינת ישראל שלא להרפות, לא למצמץ ולא להיכנע לטרור המאורגן הזה בשום אופן. המאבק, לשיטתו, אינו רק על ביטחונה וכלכלתה של המדינה, אלא גם למען החופש הפיזי והרוחני של האזרחים החרדים עצמם, שחיים תחת דיכוי קהילתי מחריד שהמדינה טיפחה בעשרות שנים של הזנחה. "מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות", מסכם הרב, ומבהיר כי אם נמשיך להזניח את הטיפול בשורש הבעיה, המחיר שכולנו נשלם בעתיד הקרוב יהיה גבוה וקשה בהרבה.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה